Wang Bin, director de departament în Ministerul chinez al Comerţului, a declarat zilele trecute, la o conferinţă organizată la târgul internaţional de la Shanghai, că importurile de carne ar putea depăşi maximul istoric de 9,5 milioane de tone în 2020. Wang Bin a mai spus că China va fi în acest an un motor important în comerţul mondial cu carne.

În primele 10 luni importul a înregistrat o creștere de 69 de procente

Datele oficiale publicate sâmbătă arată că în primele zece luni ale anului China a importat 8,2 milioane de tone de carne, în creştere cu 69% în ritm anual. În plus, China a început să importe carne din mai multe ţări, atât ţări din Europa, cel mai mare furnizor al său, cât şi din SUA şi America Latină, a adăugat Wang Bin.

Oficialul citat a estimat că în 2021 importurile de carne de porc ale Chinei ar putea ajunge la trei milioane de tone, în timp ce importurile de carne de vită şi oaie ar putea ajunge la aproximativ două milioane de tone.

Când ar putea reveni la normal oferta internă de carne de porc

Oferta internă de carne de porc a Chinei ar putea să revină la un nivel normal în a doua jumătate a anului următor, pe măsură ce fermele îşi refac efectivele. De asemenea, consumul de carne de porc al Chinei ar putea creşte semnificativ anul viitor, după ce anul acesta preţurile mari au afectat cererea, este de părere Wang Bin.