China se opune ferm independenței Taiwanului. PCC are un plan de luptă pentru interferențele externe

Conform comunicatului publicat după cea de-a șaptea sesiune plenară a celui de-al 19-lea Comitet Central al PCC, China luptă cu fermitate împotriva oricăror scheme sau activități care vizează independența Taiwanului.

Totodată, autoritățile chineze au formulat și un plan de luptă împotriva interferențelor externe privind ordinea socială în Hong Kong, acordând prioritate intereselor naționale și politicii interne.

„China a luptat cu hotărâre împotriva separatismului și a interferențelor externe și a răspuns în mod corespunzător riscurilor și provocărilor generate de criza din Ucraina, demnitatea națională și interesele fundamentale fiind protejate prin luptă, iar inițiativa dezvoltării și securității a fost menținută în propriile mâini”, este scris în document.

Amintim că PCC se va reuni sâmbătă, 15 octombrie, în cadrul celui de-al 20-lea Congres Național, la Beijing.

PCC spune că s-a confruntat cu o situație internațională complicată și gravă

Reprezentanții PCC au convenit că, în ultimul an, Biroul Politic al Comitetului Central al PCC s-a confruntat cu o situație internațională complicată și gravă, cu sarcini dificile de reformă, dezvoltare și pentru asigurarea stabilității interne.

Între principalele provocări în fața cărora PCC a trebui să ofere răspunsuri au fost enumerate limitarea răspândirii COVID-19, stabilizarea economiei și menținerea dezvoltării. Pentru aceasta, a fost coordonat răspunsul la COVID-19 cu dezvoltarea economică și socială, fiind găsit un echilibru între dezvoltare și securitate, dar și o abordare permanentă de prevenire și control al COVID-19.

În aceste condiții, China a reușit să accelereze dezvoltarea internă, modernizarea apărării naționale și a forțelor armate, să promvoeze diplomația cu caracteristici chineze, dar și să exercitare o autoguvernăre deplină și riguroasă, găzduind cu succes Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă Beijing 2022, dar și evenimentele pentru marcarea celei de-a 25-a aniversări de la revenirea Hong Kong la patria mamă, susțin autoritățile din China.

China și lupta cu separatismul

Conform comunicatului CCPCC, China „a luptat cu hotărâre, în lupte majore, împotriva separatismului și interferențelor externe și a răspuns în mod corespunzător riscurilor și provocărilor generate de criza din Ucraina”.

Toate aceste eforturi au contribuit la menținerea unui mediu economic stabil și sănătos, a unei societăți sigure și pașnice și a unei ecologii politice de integritate și onestitate, în cadrul PCC.

Documentul subliniază continuitatea PCC în promovarea Gândirii Mao Zedong, Teoriei lui Deng Xiaoping, Teoriei celor trei reprezintă, a perspectivelor științifice privind dezvoltarea, dar și a Gândirii Xi Jinping, pentru promovarea socialismului cu caracteristici chineze în noua eră, pentru a realiza visul națiunii chineze de reîntinerire națională.

„Pentru aceasta, în ultimii cinci ani, PCC a urmărit un plan integrat și coordonat, care a vizat cinci direcții: progresul economic, politic, cultural, social și ecologic, pentru a se realiza strategia cuprinzătoare pe patru planuri: (1) finalizarea construirii unei societăți moderat prospere din toate punctele de vedere, (2) aprofundarea reforma, (3) promovarea guvernanței bazată pe lege, (4) consolidarea autoguvernării partidului”, este scris în comunicatul CCPCC.

Totodată, autoritățile din China spun că au declarat victorie în lupta împotriva sărăciei.

„Am declarat victoria în lupta critică împotriva sărăciei așa cum ne-am propus și am îndeplinit misiunea istorică de a construi o societate moderat prosperă din toate punctele de vedere și, astfel, de a realiza primul obiectiv centenar, de a porni într-o nouă călătorie spre cel de-al doilea obiectiv centenar, de a construi o țară socialistă modernă din toate punctele de vedere”, susțin autoritățile chineze.