Tot mai multe informații despre faptul că un oficial de rang înalt care cunoaște programele speciale de arme ale Chinei, inclusiv cele armele biologice”, și care a defectat din China, ar fi informat agențiile americane de informații despre virusul din Wuhan.

Noi dezvăluiri despre virusul de la Wuhan

Dacă informațiile date de el sunt adevărate, s-ar putea să aflăm, în sfîrșit, originile virusului Wuhan.

Oamenii din întreaga lume vor să știe de unde provine COVID-19, nu pentru a pedepsi China, ci pentru că a se asigura că o astfel de catastrofă nu va mai avea loc niciodată.

Unii spun că da, trebuie să evităm repetarea unei pandemii, dar trebuie de asemenea și ca regimul din China să plătească pentru nenorocirea pe care chinezii au provocat-o lumii. Iar Partidul Comunist Chinez trebuie făcut responsabil pentru cele 3,7 milioane de morți și dificultățile economice.

Liderii lumii libere nu ar trebui să se ascundă în spatele incertitudinii cu privire la originile pandemiei. Pentru că oricare ar fi sursa, China a distrus dovezile, a mințit asupra naturii contagioase și letale a virusului și i-a permis să extindă pe glob. Faptele lor au fost criminale și deliberate.

Specialiştii vin cu noi ipoteze

Analiștii și experții care au respins teoria scăpării virusului (președintele Trump a susținut această posibilitate, taxată ca „rasistă”) aruncă acum o nouă privire asupra laboratorului din Wuhan, unde guvernul chinez și armata sa făceau cercetări asupra coronavirusurilor. Un laborator criticat în ultimii ani pentru protocoale de siguranță insuficiente.

Printre cei care nu au examinat amănunțit ce s-a întâmplat în acel laborator se numără anchetatorii de la Organizația Mondială a Sănătății și oameni desemnați de Partidul Comunist, care au călătorit la Wuhan, au stat două săptămâni în carantină și doar trei ore la unitatea de cercetare.

Au aflat prea puțin pentru că înregistrările critice nu le-au fost puse la dispoziție. Iar raportul emis de ei a fost pură propagandă. Laboratorul a fost implicat în cercetări relevante gain-of-function și s-a lăudat că deține 1.500 de tulpini de coronavirusuri, o afirmație ștearsă după izbucnirea COVID-19. Acesta a fost doar începutul mușamalizării.

Iată câteva date care contrazic narațiunea oficială chineză că virusul a apărut în decembrie 2019 și că abia în ianuarie 2020 oficialii au devenit conștienți de faptul că boala este extrem de contagioasă:

* Un studiu realizat de Școala de Medicină Harvard privind imaginile prin satelit realizate de parcările spitalelor din Wuhan sugerează că focarul ar fi putut izbucni încă din august 2019.

* Anchetatorii OMS raportează că, în octombrie 2019, 92 de persoane au fost spitalizate în provincia Hubei cu simptome asemănătoare COVID.

* În noiembrie 2019, doi lucrători ai laboratorului au fost internați cu ceea ce pare a fi un coronavirus.

* Zhou Yusen, un om de știință militar din cadrul Armatei Populare de Eliberare, care a colaborat cu laboratorul din Wuhan, a depus un brevet pentru un vaccin COVID-19 pe 24 februarie 2020. Adică la doar cinci săptămâni după ce oficialii chinezi au identificat virusul și au recunoscut că este contagios.

Momentul sugerează că autoritățile au înțeles amenințarea COVID mult mai devreme. Zhou a murit în mai 2020 în circumstanțe încă neelucidate.

* Potrivit unui articol din The Lancet: „La 30 decembrie 2019, Li Wenliang (oftalmolog) a trimis un mesaj unui grup de medici, în care îi avertiza despre un posibil focar de boală care seamănă cu sindromul respirator acut sever (SARS), în Wuhan, provincia Hubei.

În acest mesaj privat, i-a încurajat să se protejeze de infectare. Cîteva zile mai târziu, a fost convocat la Biroul de securitate publică din Wuhan și a fost obligat să semneze o declarație, fiind acuzat că a făcut declarații false, care au tulburat ordinea publică”.

La scurt timp, Li a murit de COVID-19. Înainte de a muri, el declara pentru New York Times: „Dacă oficialii ar fi dezvăluit informații despre epidemie mai devreme, cred că ar fi fost mult mai bine”

*Pe 3 ianuarie 2020, BBC informa: „Poliția din Wuhan a spus că opt persoane au fost pedepsite pentru „publicarea sau transmiterea informațiilor false pe internet ”după ce au apărut discuții despre virusul misterios pe rețelele de socializare”.

* Un raport de investigație Caixin Global scria: „Rezultatele testelor din decembrie, de la mai multe laboratoare, au sugerat că a existat un focar de virus extrem de infecțios. În ianuarie 2020, un angajat al unei companii de genomică a primit un telefon de la un oficial de la Comisia de sănătate din Hubei, cerând companiei să oprească testarea probelor din Wuhan legate de noua boală și să distrugă toate probele existente”.

Mușamalizarea sursei bolii și transmiterea rapidă a virusului de la om la om a continuat până la sfârșitul lunii ianuarie, moment în care milioane de oameni au călătorit în și din Wuhan pentru festivitățile de Anul Nou Chinezesc. Astfel virusul a ajuns în SUA și în numeroase țări din Asia și Europa.

Cum pot Statele Unite să facă China răspunzătoare pentru dezastrul COVID? Investind în tehnologie militară, pentru a ține America în fața celui mai mare rival și celei mai mari amenințări, o ambiție care nu pare a fi o prioritate pentru administrația Biden.

Alte națiuni s-ar putea alătura SUA, izolând diplomatic China, impunând sancțiuni semnificative și adoptând o atitudinde mai dură împotriva furtului de proprietate intelectuală, atacurilor cibernetice și abuzurilor comise de China, conform foxnews.com.