China, în alertă! A fost închis un oraș din cauza pandemiei. Toată zona este carantinată

Pandemia de coronavirus nu dă semne că ar dispărea prea curând, dovadă o stă ultima decizie luată de către autoritățile chineze. Potrivit presei locale, toate punctele de intrare și ieșire din orașul Ruili, de la granița cu Myanmar, au fost închise joi din cauza răspândirii coronavirusului.

Primarul din Shang Labian a anunțat că toate cele opt puncte erau complet închise pentru intrarea și ieșirea din Ruili și că a fost introdus un regim de izolare a locuințelor. Potrivit acestuia, o tulpină mutantă a virusului se răspândește în oraș, răspândirea acestuia se desfășoară într-un ritm ridicat.

Program strict

Primarul a mai spus că Ruili a adoptat cel mai strict program, bazat pe știință pentru a preveni răspândirea infecției. Având în vedere rapiditatea cu care virusul se răspândește, autoritățile au deci ca de miercuri, de la ora 00:00, toate afacerile și agențiile guvernamentale să fie închise, cu excepția spitalelor, farmaciilor și magazinelor esențiale.

În cazul în care oamenii au nevoie urgentă să părăsească orașul, aceștia trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ și să justifice călătoria. În plus, controalele la frontiere au fost înăsprite.

Măsurile dau roade

Autoritățile spun că au fost identificate 15 noi cazuri în ziua de marți, în comparație cu 6 cazuri în ultimele zile. Comitetul de Stat pentru Sănătate din China arată că măsurile implementate au rezultate imediate, descoperindu-se doar două cazuri în ziua de miercuri.

Sursă foto: Dreamstime