Într-o intervenție live la „Fox News Live”, senatoarea a atacat modul în care președintele Biden reacționează la amenințările tot mai dese ale Chinei privind preluarea Taiwanului. ”Ceea ce știm este că China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord reprezintă noua „axă a răului”.

Știm că China este foarte agresivă, că testează administrația Biden”, a spus senatoarea republicană.

Blackburn a continuat: Trebuie să ne reamitim că generații de americani au promis că vor proteja Taiwanul. Și când protejăm Taiwanul, trimitem semnalul că vom susține și proteja democrația. De asemenea, dușmanii noștri vor înțelege că vom fi fermi și hotărâți pentru democrație”.

Marsha Blackburn a mai spus că administrația Biden ar trebui să trimită mai multe mesaje de sprijin pentru Taiwan și aliații Americii. „Când te uiți la ce se întâmplă cu China, cum presează în Marea Chinei de Sud și vrea să ia Taiwanul, cum anulează libertățile din Hong Kong și ce le face tibetanilor, așa cum fac și în cazul uigurilor, dacă te uiți la modul în care încearcă să practice diplomația datoriei în întreaga lume, te întrebi: ce încearcă să facă?”.

Senatoarea susține că astfel China încearcă să construiască un imperiu: Așa cum s-a întîmplat cu vechea Uniune Sovietică. Și, așa cum am spus, China, Rusia, Iran, Coreea de Nord – aceasta este noua ”axă a răului”. Pe asta trebuie să ne concentrăm”.

Mulți taiwanezi l-ar fi vrut pe Donald Trump la Casa Albă datorită poziției dure a administrației față de China și a sprijinului acordat Taiwanului, o insulă autoguvernată revendicată de Beijing, aflată tot mai mult sub presiunea Chinei.

Mulți s-au temut că președintele Joe Biden îi va uita, în încercarea de a remedia relațiile Washingtonului cu Beijingul. Taiwanul este doar unul dintre motivele pentru care tensiunile dintre Beijing și Washington rămân la cote înalte, conform FoxNews.