Adresându-se reporterilor, Wang Yi a menționat că cele două țări se ajută în mod constant, de o manieră reciprocă. El nu a oferit detalii cu privire la acest posibil sprijin.

Ministrul chinez al Comerţului a propus la rândul său utilizarea monedei chineze în relațiile comerciale cu Rusia, din cauza slăbiciunii rublei. Într-un fel, a subliniat el, acest lucru garantează securitatea comerțului între cele două ţări.

Beijingul și Moscova au relații diplomatice și economice strânse, în special în sectorul energetic. Autoritățile chineze sunt, în general, la curent cu criza din Ucraina, care a adus Kremlinul și sancțiuni europene, precum şi din partea Statelor Unite.

În fața acestor sancțiuni și odată cu prăbușirea preţului petrolului, economia rusă se zbate, iar rubla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa în raport cu dolarul în acest an.

Exporturile chineze în Rusia au crescut cu 10,5%, iar importurile cu 2,9% în primele trei trimestre ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2013, urcând schimburile comerciale la valoarea totală de 70,78 miliarde de dolari.