Potrivit cotidianului La Stampa, ministrul de Externe de la Beijing a adăugat că SUA trebuie să renunțe la iluzia de a dori să schimbe China și trebuie să respecte dorinţa acesteia de a dezvolta națiunea.

SUA acuzate de răspândirea minciunilor

Ministrul de Externe a avertizat şi asupra interferenţelor externe, menționând SUA ca posibil vinovat al eșecului Taipei de a participa la adunarea OMS de săptămâna trecută. 

În plus, Wang Yi a acuzat Washingtonul că a răspândit „nenumărate minciuni” și „teorii ale conspirației” despre China. SUA, a adăugat el, „folosesc orice ocazie pentru a ataca China”, cerând Washingtonului să înceteze răspândirea acestor „minciuni”.

China este deschisă cooperărilor

 În ceea ce privește acțiunile, China este „deschisă” eforturilor și cooperării internaționale pentru identificarea sursei pandemiei Covid-19. A precizat, însă, necessitatea ca ancheta să fie „liberă de imixtiuni politice” și bazată pe „motivații științifice”. În acest sens, Wang a criticat eforturile politicienilor americani de a „crea zvonuri” despre originea coronavirusului şi de a „stigmatiza China”.