China are în plan să lanseze modulul de bază de experiment al stației spațiale în jurul anului 2018 și o stație spațială de 20 de tone, și până în 2024 atunci când stația spațială internațională se retrage. Proiectul stației spațiale chineze a fost stabilit. Acesta cuprinde un modul de bază și două module experimentale, având mai multe puncte de conectare care să asigure conectări simultane cu mai multe aparate de zbor. Stația spațială va face anual conectări cu nave spațiale cu pilot și cu cele de transport materiale, pentru a fi aprovizionată.

Stația Spațială Internațională este o stație spațială experimentală aflată în spațiu. Ea poate servi ca spațiu locuibil pentru un echipaj, post de comandă pentru operații pe orbită în jurul Pământului și ca port de întâlnire și acostare pentru mici nave spațiale. Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Fiind plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km și 346,9 km, este o structură artificială din spațiu care poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ. Stația Spațială Internațională este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație de mai multe țări europene).

Sursa:romanian.cri.cn