Potrivit raportului publicat de Agenţia naţională pentru petrol a Braziliei, compania Chevron a lucrat neglijent nerespectând normele braziliene şi nici propriile proceduri în materie de foraj submarin, ceea ce a condus la scurgerea în ocean a 3.700 de barili de petrol începând cu luna noiembrie 2011.

În luna martie, în urma unei noi deversări de petrol, Brazilia a cerut o despăgubire de 11 miliarde de dolari, Chevron considerând această solicitare drept "arbitrară". După aceste incidente, autorităţile braziliene au interzis companiei americane să mai desfăşoare activităţi de foraj în perimetrul concesionat până când va prezenta un plan adecvat de securitate pentru platformele marine.
ompania energetică americană Chevron a anunţat joi preluarea în exploatare a două perimetre petroliere din regiunea autonomă a Kurdistanului irakian, sfidând autorităţile centrale de la Baghdad, care cer ca toate contractele petroliere să-i fie înaintate spre aprobare, relatează AFP şi Associated Press.

Chevron mai este în conflict şi cu autorităţile de la Baghdad, după ce a preluat două perimetre petroliere în Kurdistanul irakian. Compania a achiziţionat 80% din filiala irakiană a societăţii indiene Reliance Exploration, iar perimetrele pe care le va controla au o suprafaţă totală de 1.124 kilometri pătraţi. Compania americană va lucra în parteneriat cu societăţile OMV Rovi GmbH şi OMV Sarta GmbH, filiale ale companiei austriece OMV, care vor deţine restul de 20% din acţiuni.

După ExxonMobil, compania Chevron este a doua societate petrolieră americană ce semnează un contract cu regiunea autonomă a Kurdistanului irakian, aflată în conflict cu autorităţile de la Baghdad. Luna trecută, primul ministru irakian, Nuri al-Maliki, avertiza că contractul semnat de ExxonMobil fără avizul guvernului de la Baghdad ar putea să conducă la un "război".