”Anul viitor vom putea obţine profit dacă redresarea companiei, pe care o resimţim acum, se va menţine. Cred că puteam atinge un profit de 10 milioane euro în 2012. Ar fi primul profit obţinut de companie după 2007, atunci când am avut un profit de 500.000 de euro. Anul acesta sperăm să obţinem profit operaţional” , a spus reprezentantul CFR Marfă, potrivit Agerpres.

În primele șase luni ale anului, compania feroviară de marfă deținută de statul român și-a redus cu 55% pierderile comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și prin concedierea a circa 3.000 de angajați. În aceeași perioadă cifra de afaceri a crescut cu 18%.

Potrivit datelor de pe Ministerul de Finanțe,  CFR Marfă a înregistrat anul trecut pierderi nete de 535,26 milioane de lei, mai mari decât în 2009, atunci când gaura din bugetul companiei era de 341,98 milioane lei.

CFR Marfă se numără printre companiile care ar uma să aibă management privat de anul viitor. De asemenea, privatizarea unui pachet de acţiuni de 20% din acţiunile CFR Marfă prin ofertă publică (IPO) sau prin intermediul unui investitor strategic va avea loc până la finele lunii decembrie a acestui an, urmând ca operatorul feroviar de marfă să fie vândut în întregime atunci când condiţiile de piaţă o vor permite.