CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express din Predeal

Construcția Hotelului Express a avut loc între anii 2003 și 2006. Aceasta a fost realizată din fonduri proprii, pe un teren aparținând CFR Marfă, situat în stațiunea Predeal, județul Brașov. Hotelul a fost inclus în circuitul turistic în anul 2014.

”CFR Marfă oferă spre vânzare Hotelul Express situat în centrul staţiunii Predeal. Hotelul, integrat în circuitul turistic in 2014 şi clasificat la 3 stele, este compus din 23 de camere duble, 4 apartamente şi 2 camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferinţe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness şi spaţii administrative”, a transmis CFR Marfă.

Cu o suprafață arhitecturală de aproximativ 2.500 de metri pătrați, structurată pe demisol, parter, 2 etaje și mansardă, hotelul reprezintă o destinație ideală pentru vacanțe individuale, tabere sau întâlniri de afaceri. Sala de conferințe oferă posibilitatea organizării de workshop-uri, congrese, training-uri, ședințe, prezentări sau lansări de produse.

Pentru cei interesați de activități în aer liber, hotelul servește ca punct de plecare pentru diverse activități precum drumeții în munți, schi sau snowboarding în sezonul rece, sau excursii de descoperire a zonei.

”Deoarece CFR Marfă se află în situaţia de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, societatea desfăşoară un proces amplu de  valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri. Astfel, în conformitate cu articolul 248 din Codul de Procedură Fiscală, CFR Marfă a decis să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spaţiul hotelier detinut in staţiunea Predeal”, a mai transmis compania.

Pentru anul curent, CFR Marfă anticipează pierderi în valoare de 22,3 milioane de lei și venituri totale de 1,2 miliarde de lei. Se estimează un rezultat brut de 915.000 lei.

La sfârșitul anului 2024, se prevede că numărul total de angajați va fi de 3.414 persoane.

Carpatica Feroviar va fi noua companie de transport feroviar a statului român

Amintim că începând de anul acesta, România va avea o nouă companie de transport feroviar.

Carpatica Feroviar va fi capabilă să transporte armament, echipamente, ajutoare umanitare, materii prime sau combustibil.Practic, va prelua activitățile desfășurate anterior de CFR Marfă. Compania se confruntă cu datorii semnificative, de aproape de patru miliarde de lei. Așadar, această inițiativă a fost întâmpinată cu critici din partea operatorilor privați și a sindicatelor.

Se preconizează că noua entitate va fi operațională în următoarele șase luni. Astfel, începând din anul viitor, va putea demara activitățile de transport de mărfuri. Conform proiectului de hotărâre, transportatorul va îndeplini atât un rol strategic, cât și unul comercial.

În linii mari, în situații de criză, cum ar fi războiul, pandemia, cutremurele sau inundațiile, operatorul ar putea fi implicat în transportul de produse petroliere, armament, medicamente, echipamente medicale, corturi, cărbune sau cereale. Mai multe puteți citi aici.