'Campania urmăreşte formarea abilităţilor şi dezvoltarea unui comportament feroviar responsabil, în rândul tinerilor, în calitate de pietoni, pasageri sau conducători auto. Specialiştii companiei, elevii şi cadrele didactice vor interacţiona direct pe subiecte specifice privind legislaţia feroviară şi identificarea indicatoarelor de avertizare existente în staţiile de cale ferată, pe poduri şi pasarele feroviare sau în apropierea zonei de siguranţă. Prin intermediul acestor activităţi practice, aplicative, tinerii interacţionează, experimentează, descoperă, găsesc soluţii, îşi asumă responsabilităţi, pentru ca ulterior să devină independenţi în siguranţă', se arată în comunicat.

Proiectul educaţional derulat de CFR are drept scop creşterea gradului de conştientizare în rândul tinerilor în ceea ce priveşte respectarea semnificaţiei indicatoarelor de avertizare din zonele feroviare şi reducerea numărului de accidente înregistrate pe calea ferată.

Campania se derulează în perioada 18-22 aprilie 2016 în Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Galaţi, iar participarea instituţiilor de învăţământ se face pe bază de programare telefonică.

SURSA: Agerpres