Primăria Oradea a anunţat că scoate la vânzare un imobil pe care Compania Naţională de Căi Ferate îl deţine în municipiu, din cauză că CFR nu a plătit, în ultimii patru ani, impozitele pe clădirile pe care le are în oraş, transmite Mediafax.

Direcţia Finanţe a Primăriei Municipiului Oradea a anunţat, pe site-ul instituţiei, scoaterea la vânzare a unui imobil pe care Compania Naţională de Căi Ferate îl deţine la Oradea.

„Cuantumul debitelor CFR către Primăria Oradea, în contul impozitului pe clădiri, se ridică la 510.700 de lei, plus 126.548 de lei penalităţi, sumă din care 123.000 de lei pentru anul 2010, iar 380.000 de lei reprezintă soldul pentru anii precedenţi”, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, Tănase Miculescu, directorul economic adjunct al Primăriei Oradea.

Potrivit anunţului de pe site-ul instituţiei, în 7 septembrie va avea loc licitaţia pentru vânzarea unui imobil cu demisol, parter şi un etaj pe care CFR – Direcţia Regională Cluj îl deţine pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Clădirea era ipotecată de Primărie, are o suprafaţă desfăşurată de 880 de metri pătraţi şi un teren aferent de 513 metri pătraţi, fiind compusă dintr-un depozit situat la demisol, plus şase apartamente, locuite în prezent de chiriaşi ai CFR.

„Conform legii, am anunţat conducerea CFR cu privire la intenţia de a executa debitele acumulate, însă ni s-a răspuns că nu au bani”, a spus Tănase Miculescu.

Acesta a precizat, de asemenea, că imobilul a fost evaluat în prealabil, iar preţul de pornire la licitaţie a fost fixat la 518.575 lei, fără TVA.

În cazul în care clădirea va fi vândută, municipalitatea intenţionează să preia contractele de închiriere încheiate de CFR şi să protejeze chiriaşii, conform legilor în vigoare, a spus reprezentantul Primăriei orădene.

SURSA: Mediafax