”În colaborare și cu sprijinul Poliției Transport Feroviar, au fost  identificate rutelele și trenurile cu grad ridicat al incidenţei cazurilor de călătorie fără bilet și infracționalitate. Astfel, atât pentru prevenirea şi combaterea acestor cazuri, cât şi pentru asigurarea securităţii pasagerilor și a personalului CFR, s-au introdus servicii specializate de pază”, reiese din datele companiei. Una dintre rutele pe care personalul de tren este deja însoţit de agenţi de pază este Bucureşti Obor – Feteşti si retur. Cheltuielile privind furnizarea serviciului de pază în tren sunt acoperite din încasările suplimentare rezultate în urma controalelor.

În acest context, CFR Călători recomandă tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziţionat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.  Călătorii care urcă în tren din punctele de oprire unde nu există personal cu atribuţii de vânzare a biletelor, au posibilitatea achiziţionării biletelor de la personalul de tren fără suprataxă, cu condiţia prezentării imediate la personalul de tren.

Preţul unei călătorii dus pe ruta Bucureşti Obor – Feteşti este de 19 lei, preţ întreg, iar unul dus-întors costă 34,2 lei.  De asemenea, pasagerii care călătoresc frecvent pot cumpăra de la casele de bilete, la trenurile Regio clasa a 2-a, abonamente lunare sau săptămânale cu reducere de 50%. Pentru abonamentele lunare de 15 zile, 10 zile sau 5 zile, reducerea este între 25% şi 45%.

Te-ar putea interesa și: