'În acest sezon estival – lunile iunie, iulie şi august 2016 – vânzările CFR Călători rezultate din cumpărarea online de bilete de tren au crescut cu 10% faţă de perioada similară din 2015. Reamintim pasagerilor care utilizează internetul că aplicaţia de cumpărare a biletelor de tren online poate fi accesată direct de pe site-ul oficial www.cfrcalatori.ro, din secţiunea MyCFRCalatori/Login. Aceasta facilitează cumpărarea de bilete la toate trenurile InterRegio şi Regio Expres cu regim de rezervare în trafic intern. La cumpărarea de bilete online se adaugă o reducere de 5% la suma finală, care se cumulează şi cu alte discounturi. De exemplu, pentru călătorii care deţin Cardul Tren Plus reducerea este de aproximativ 30%', menţionează sursa citată. 

Tipurile de bilete care pot fi achiziţionate sunt: bilete la preţ întreg, copil, elev sau student cu legitimaţie, bilete dus-întors, minigrup 2 – 5 sau bilete cu reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 6 – 30 zile.

'Cumpărarea, modificarea sau restituirea biletelor CFR online se poate efectua până cel mai târziu cu 12 ore înainte de plecarea trenului, direct de către client din contul său de utilizator', se mai spune în document.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.