"Circulaţia feroviară este în continuare adaptată condiţiilor meteo nefavorabile pe raza a 4 regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa. Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe reţeaua din România, s-a luat decizia anulării a 93 de trenuri pentru a facilita accesul utilajelor de intervenţie şi pentru prevenirea unor situaţii de nesiguranţă pentru călători", precizează compania.

Pe reţeaua feroviară, trenurile circulă în condiţii de iarnă – ninsoare şi vânt în rafale. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducere a vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri.

Potrivit CFR SA, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (temperaturi negative înregistrate la nivelul şinei (-9-17 grade C) este menţinută măsura care vizează circulaţia cu locomotive Diesel pe 4 secţii CF: Alexandria – Zimnicea, Roşiori Est-Tr. Măgurele, Caracal-Corabia şi Banu Mărăcine – Caracal.

De asemenea, pe intervalul de staţii Făurei – Buzău se circulă în continuare pe firul I cu restricţie de viteză de 50 km/h, pe SRCF Constanţa este posibilă doar circulaţia cu locomotive diesel şi cu plug antemergător, iar pe raza SRCF Galaţi este interzisă circulaţia cu automotoare şi DHC. Agerpres