Senatorul PSD a susţinut că a primit deja o citaţie prin care i se comunică faptul că joi, la ora 13.00, va trebui să se prezinte în faţa organelor de cercetare, în calitate de învinuit pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat.

"Nu am nici un fel de implicare. Este firma ginerelui meu. Nu ştiu despre ce e vorba. Văd la televizor şi văd contrabandă Măgureanu, nu ştiu ce Măgureanu. Eu ştiu că nu am făcut contrabandă, nu am fost niciodată cercetat. Sunt ferm convins că sunt nevinovat. Nu am nici o implicare din capul locului şi nici o problemă, dar nu vin acum să spun că e politic, nepolitic, că este împotriva mea. (….) Voi răspunde în faţa legii.(…) Mă voi prezenta fără nici o problemă. Trebuie să mă disculp cu documente, dar nici nu am documente şi nu ştiu ce dosar mi-au fabricat mie. (…)Voi analiza cum pot demonta aceste făcături", a spus acesta.

Cezar Măgureanu a precizat că nu cunoaşte informaţii cu privire la activitatea infracţională a lui Octavian Grecu sau a celorlalte persoane cercetate de DIICOT.

"Nu cunosc activitatea clanului Butoane. Giurgiul este foarte mic şi mă cunosc cu toţi oamenii, dar ce face acest Octavian Grecu (zis Butoane -n.r.) este treaba lui. Nu am nici o implicare cu el. A fi prezent la o petrecere, dacă întreţin o discuţie cu orice cetăţean de la masă, înseamnă că am relaţii ilegale?", a declarat senatorul, care a adăugat că nu cunoaşte persoanele implicate în acest dosar.

Întrebat dacă s-au făcut deja percheziţii la domiciliul său, senatorul a replicat că numai în situaţia în care este învinuit se fac percheziţii.

"Nu s-au făcut percheziţii în casa mea şi eu sunt parlamentar. Numai în situaţia în care eu sunt învinuit se fac percheziţii în casa mea. (…)Trebuie să facă dovada că eu am făcut ceva ilegal pentru ca eu să fiu urmărit penal", a mai afirmat acesta.

Senatorul Cezar Mircea Măgureanu este cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, numele său apărând în dosarul în care sunt anchetaţi membrii unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, precum şi alţi directori ANAF, fiind creat un prejudiciu de peste 40 milioane de euro anual.
Sursa: Agerpres