„Începând cu data de 1 mai 2017, la registratura MMACA, din Calea Victoriei nr. 152, se primesc dosarele candidaţilor pentru bursele acordate de statul român pentru anul universitar 2017-2018”, se arată în document. 

Conform sursei citate, este vorba despre 40 de burse pentru studii universitare şi postuniversitare în România, prin concurs de dosare organizat pe baza reglementărilor în vigoare. 

În ceea ce priveşte criteriile de calificare, este vorba despre cetăţeni străini care provin din toate statele lumii, cu excepţia statelor membre UE. Au prioritate cetăţenii proveniţi din state nemembre UE cu care România nu are perfectate documente de colaborare culturală şi educaţională. Cetăţenii străini de origine română şi cei aparţinând comunităţilor istorice româneşti din proximitate beneficiază de alte programe de burse. 

Vor fi promovate cu prioritate solicitările candidaţilor care doresc să studieze ştiinţe economice şi de afaceri, ştiinţe agricole, studii tehnice, petrol şi gaze, medicină, dar nu vor fi respinse nici cele care vizează alte domenii. 

sursă: Agerpres