Centrala Electrica de Termoficare Iasi (CET.) S.A, a obtinut un imprumut pe 12 ani, in valoare de 20 milioane de euro, de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

CET Iasi va utiliza creditul pentru reabilitarea sistemului de distributie a caldurii, prin inlocuirea retelei de conducte, instalarea unor substatii de distributie, pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a pierderilor de apa si energie termica.Toate acestea vor face compania mai eficienta si nu in ultimul rand, aceasta va furniza consumatorilor agent termic la un pret acceptabil.


“Acesta este primul imprumut al BERD acordat unei companii de termoficare din afara Bucurestiului si sper ca acesta este inceputul colaborarii si cu alte municipalitati din tara”, a declarat Thomas Maier, directorul departamentului infrastructura municipala si mediu din cadrul BERD.


BERD este implicata, in Romania, in aproape 20 de proiecte ale companiilor detinute de municipalitati, in special in domeniul apei si al transportului, a caror valoare depaseste 353 milioane de euro.


Sursa: Capital, 20 decembrie 2005