Având o grosime de doar 8,98 mm, noul Swift 7 este un PC echipat cu Windows 10 și care este proiectat pentru mobilitate, cu un design ultraportabil ce îmbină un procesor puternic Intel Core i7, durată de viață a bateriei pe întreaga zi și o conexiune 4G LTE.

Pe lângă slotul pentru cartela Nano SIM, Swift 7 dispune de tehnologie eSIM, care permite descărcarea și activarea profilelor eSIM. Swift 7 este livrat cu un profil Transatel prevăzut cu până la 1 GB de date gratuite valabile timp de o lună în 48 de țări, pentru a ajuta utilizatorii să înceapă folosirea acestuia imediată, în timp ce planurile de date suplimentare pot fi cumpărate cu ușurință în întreaga lume. Tehnologia wireless 802.11ac cu 2×2 MIMO asigură conexiuni fiabile și rapide la rețeaua de domiciliu sau de la  birou.

SSD-ul PCIe cu capacitate de 256 GB oferă suficient spațiu de stocare pentru păstrarea fișierelor importante la îndemâna utilizatorului, iar cei 8GB de memorie LPDDR3 mențin fluiditatea și receptivitatea multitasking-ului. Un cititor de amprentă permite conectarea mai sigură și fără parolă prin Windows Hello.

 Balamaua durabilă 360° permite funcționarea în modul laptop, tabletă, afișaj și chiar cort pentru economisirea spațiului, toate într-un singur dispozitiv. Acer Swift 7 va fi disponibil în America de Nord din luna martie, la prețuri de la 1.699 dolari, iar în EMEA din luna aprilie la prețuri începând de la 1.699 euro.