Noul model unic LG EA9800 încorporează primul ecran ergonomic curbat din industrie cu funcția Cinema 3D. Prin arcuirea în interior, întreaga suprafață a ecranului este orientată la distanțe egale față de ochii spectatorilor, elimindând problemele de distorsionare vizuală sau de pierdere a detaliilor. Disponibilitatea noului model si prețul nu au fost anunțate.

“LG a fost prima companie care a lansat televizoarele OLED de 55 inci,” a afirmat Havis Kwon, președinte și CEO al diviziei LG Home Entertainment. “Suntem încrezători că noul model de televizor OLED va oferi consumatorilor cea mai avansată experiență de vizionare, depășind ceea ce au experimentat în trecut. Noul model cu ecran curbat completează seria noastră de televizoare OLED cu un design unic, prin care este scos în evidență ecranul super slim și frumusețea estetică a televizoarelor OLED.”

Televizoarele OLED LG oferă imagini uimitoare și realiste datorită tehnologiei WRGB.  Acest sistem unic Four-Color Pixel include un sub-pixel alb care completează seria de culori convenționale RGB pentru a realiza culori perfecte. Prin dispozitivul încorporat Color Refiner, culorile sunt și mai bine scoase în evidență, rezultând imagini în culori vibrante și naturale, într-un mod nemaiîntâlnit. Televizoarele OLED de 55 inci oferă o rată infinită de contrast, care menține nivelul optim de contrast în funcție de lumina ambientală și unghiul de vizionare. Rata infinită de contrast este completată de algoritmul High Dynamic Range (HDR) încorporat pentru a accentua profunzimea culorilor și negrul. Această tehnologie asigură consistență ratei de contrast și o separare maximă a culorilor.   

Tehnologia OLED generează propria lumină, ceea ce elimină necesitatea unei iluminări separate, oferind televizoarelor LG OLED o greutate și o grosime cu mult reduse, cu un look elegant minimal. Design-ul modelului EA9800, ultra modern, cu ecran curbat, elimină orice distorsionare vizuală pentru a maximiza experiența de vizionare. Ecranul curbat a fost întărit prin utilizarea plasticului dublat cu fibră de carbon (Carbon Fiber-Reinforced Plastic), reducând astfel și greutatea totală. Profilul slim și stilat al televizorului LG OLED se acordă perfect cu imaginile umitoare oferite de tehnologia LG WRGB, realizând o experiență de vizionare nemaiîntâlnită.

Design-ul super slim LG oferă ecranului o formă estetică unitară. Mai mult, elementele de design Cinema Screen reduc rama ecranului spre aproape de invizibil. Rama de dimensiuni minime permite o experiență uimitoare de vizionare 2D sau 3D. Noul model include și un suport de montare pe perete care poate fi instalat cu ușurință de către o singură persoană. La o distanță de mai puțin de un singur inci între perete și televizor, designul noului model LG devine o adevărată creație artistică.
 
În plus, funcția Smart Touch Control diferențiază și mai mult designul televizoarelor OLED LG față de alte modele concurente. Aceste funcții oferă un look mai atractiv și o experiență îmbunătățită de control. Poziționat în partea de jos a ecranului, tasta touch oferă utilizatorilor un mod de control intuitiv și elegant pentru funcțiile de bază ale televizoarelor OLED, precum schimbarea canalelor și a volumului, și închiderea sau deschiderea.