Anunțul include o nouă platformă pentru smartphone-uri, pentru piețele emergente, un nou procesor quad-core de tip SoC pe 22nm dedicat tablet PC-urilor și noi Ultrabook-uri convertibile intuitive. Toate acestea au fost anunțate de Mike Bell, vicepreședinte și general manager al Mobile and Communications Group, Intel, și de Kirk Skaugen, vicepreședinte și general manager al PC Client Group în cadrul Intel.

“Cele mai bune tehnologii Intel vor fi integrate în dispozitivele mobile. Odată cu cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core , vom aduce pe piaţă cea mai bună autonomie a bateriei comparativ cu generaţia anterioară, cea mai mare creştere din istoria companiei. De asemenea, vom adăuga dispozitivelor o gamă de interfeţe umane prin touch, recunoaştere vocală, facială şi interacţiuni bazate pe gesturi. Vom mări performanţa şi vom reduce consumul de energie a procesoarelor Atom, în timp ce vom accelera procesul de lansare de dispozitive mobile într-un mod fără precedent în 2013”, a declarat Skaugen.

În baza anunțului făcut prima dată anul trecut la CES, Intel a prezentat o nouă platformă cu consum redus de energie, bazată pe procesorul Atom (cunoscută anterior ca "Lexington"), și un smartphone de referință, dedicat unei pieţe care ar putea ajunge la 500 de milioane de unități până în 2015, potrivit estimărilor din industrie. Printre companiile care sprijină platforma se numără Acer, Lava International și Safaricom.

Noua platformă oferă produselor Intel un punct forte pentru această piață aflată în creștere, inclusiv Web browsing rapid, multimedia și multiple aplicații Android.

“Platforma Atom cu consum redus de energie permite companiei Intel să se adreseze unor noi segmente de piaţă și să își extindă portofoliul de smartphone-uri. Considerăm că experiențele oferite de Intel Inside vor fi preferate atât de utilizatorii care achiziționează pentru prima dată un dispozitiv, cât și de clienții companiei care vor putea cumpăra dispozitive eficiente din punct de vedere al costurilor, fără a sacrifica în vreun fel performanța și experiența de utilizare”, a declarat Bell.

Noile dispozitive includ caracteristici precum procesorul Intel Atom Z2420 cu tehnologia Intel Hyper-Threading, care poate atinge viteze de până la 1.2 GHz, cu codec video cu accelerare grafică hardware compatibil HD 1080p și cu suport pentru două camere cu capabilități avansate, precum capturarea a 7 fotografii de 5 megapixeli în mai puțin de o secundă. Platforma include şi modemul Intel XMM 6265 HSPA+, care oferă capabilități Dual Sim/Dual Standby pentru consumatorii atenţi la costuri.

Bell a mai discutat despre viitoarea platformă bazată pe procesorul Intel Atom Z2580 (cunoscută anterior drept "Clover Trail+"), pentru smartphone-uri. Platforma include un procesor dual core Atom cu tehnologia Intel Hyper-Threading și un sistem grafic dual core integrat în procesor. Bell a precizat că noua platformă va oferi o performanţă de două ori mai mare ca soluția actuală oferită de Intel (platformă bazată pe procesorul Intel Atom Z2460), în același timp cu putere mare de procesare și autonomie crescută a bateriei.