Noile certificate de tranzacționare, turbo short și turbo long, sunt primele produse structurate cu activ suport pe acțiuni tranzacționate la BVB. Certificatului Turbo Long FP are ca simbol RCFPTL1, o barieră valorică de 0,52 lei și un preț de exercitare de 0,50 lei. Certificatul Turbo Short FP are simbolul RCFPTS1, o barieră de 0,75 lei și un preț de exercitare de 0,77 lei. Ambele se pot tranzacționa cu o marjă de 1 la 100.
„Prin listarea la BVB a primelor produse structurate pe acțiunile Fondului Proprietatea considerăm că sunt recunoscute atât potențialul de dezvoltare a Pieței Produselor Structurate, cât și faptul că activul suport beneficiază de lichiditatea necesară emiterii unor astfel de instrumente”, a declarat Valentin Ionescu, director general al BVB.
„Ne dorim ca investitorii să considere aceste instrumente o oportunitate de obținere a unor randamente superioare în condițiile în care o serie de avantaje pot fi identificate, printre care orarul de tranzacționare identic cu cel al activului suport, eliminarea riscului valutar – ambele instrumente sunt listate în moneda națională – și lichiditate menținută de furnizorul de lichiditate conform parametrilor asumați”, adaugă acesta.
Piața Produselor Structurare de la BVB a fost lansată în iulie 2008 și ajunge astfel la un număr total de 24 de emisiuni individuale, dintre care nouă certificate index și două certificate turbo sunt listate de Raiffeisen Centrobank.