Incendiile de pădure care mătură vestul Statelor Unite şi uraganele care lovesc sudul ţării „sunt un memento al gravităţii modificărilor climatice şi al mizelor acestora”, consideră Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, potrivit AFP.

Oamenii care nu sunt convinşi de modificările climatice vor fi puşi în faţa noilor dovezi

Într-un interviu video difuzat de revista The Atlantic, înregistrat săptămâna trecută, când incendiile de vegetaţie au devastat regiunile din proximitatea oraşului San Francisco, Tim Cook declara: „Toate aceste elemente reunite, cred, îi vor convinge pe oamenii care nu sunt în prezent convinşi de modificările climatice.” „A fost oribil”, a adăugat el.

Totuşi, Tim Cook a evitat să spună dacă a avut succes în demersurile întreprinse pentru a îl convinge pe preşedintele Donald Trump de realitatea modificărilor climatice. „Nu vreau să vorbesc în detaliu despre discuţiile private” purtate cu preşedintele american, însă „filosofia mea este angajamentul”, a adăugat Tim Cook, reamintind angajamentul companiei Apple de a funcţiona 100% cu energie regenerabilă până în 2030.

„Cred că este încă şi mai important să te angajezi pentru a susţine o cauză atunci când oamenii nu sunt de acord asupra acelei chestiuni”, a adăgat magnatul american, scrie Agerpres.

Declaraţii controversate ale lui Donald Trump

Săptămâna trecută, cu ocazia unei vizite în California, preşedintele Trump a respins îngrijorările legate de modificările climatice şi de incendiile de pădure agravate de secetă, afirmând: „Se va răcori în cele din urmă”. „Nu cred că ştiinţa ştie cu adevărat la ce să se aştepte”, a adăugat preşedintele american, care rosteşte adeseori fraze apropiate de discursul climato-scepticilor.

Incendiile care devastează în continuare coasta vestică a Statelor Unite au cauzat peste 35 de decese de la începutul verii. Guvernatorii din trei state americane au declarat că modificările climatice sunt una dintre cauzele principale ale acestor incendii.