Thunberg a spus că liderii mondiali care se adună în spatele mesajului ei privind soluţionarea crizei climatice globale preferă să se fotografieze cu ea decât să reducă activ distrugerea mediului, conform news.ro

De asemenea, ea a declarat că această cultură a celebrităţii distrage de la mişcarea de mediu prin excluderea avertismentelor venite din partea comunităţii ştiinţifice.

„Nathan, regizorul, a vrut de fapt să portretizeze această cultură a celebrităţii în care trăim şi chiar arată cât este de absurdă. În loc să se concentreze pe climă şi să asculte mesajul ştiinţific, oamenii ascultă şi vorbesc despre mine şi despre faptul că vor să se fotografieze cu mine”, a spus Thunberg.

„Pare mult mai convenabil pentru că dacă pozezi alături de un activist pentru mediu spui că îţi pasă de climă şi nu trebuie să faci nimic”, a adăugat ea.

Thunberg a adăugat că documentarul lui Grossman ar fi trebuit să se concentreze mai puţin pe ea şi mai mult pe criza climatică. În acelaşi timp, Thunberg a precizat că focusul filmului pe ea dezvăluie cum problema distrugerii mdiului nu ar trebui personalizată.

„Asta nu poate fi redusă la indivizi. Este o responsabilitate mult prea mare pentru oameni ca noi, iar el arată cum atât de multă responsabilitate este pe umerii copiiilor”, a completat ea.

Greta Thunberg, posibil infectată şi vindecată de coronavirus

Thunberg spune că atât ea, cât și tatăl ei, au început să facă febră și să aibă tuse, dureri de gât și frisoane după ce s-au întors dintr-o călătorie din Europa centrală, activista explicând că este posibil să fi fost îmbolnăvită cu noul coronavirus.

„În ultimele două săptămâni am stat izolată. După ce m-am întors din călătoria în Europa Centrală, m-am izolat într-un apartament închiriat, departe de mama și sora mea, deoarece numărul de cazuri de COVID-19 în Germania, de exemplu, a fost similar cu cel din Italia la început.

Acum aproximativ zece zile am început să simt câteva simptome, exact în același timp cu tatăl meu – care a călătorit cu mine la Bruxelles. Mă simțeam obosită, aveam frisoane, o durere de gât și tuse. Tata a avut aceleași simptome, dar mult mai intense și cu febră.

Prin urmare, nu am fost testată pentru COVID-19, dar este foarte probabil să îl fi avut, având în vedere simptomele și circumstanțele. Acum m-am recuperat, dar – aproape că nu m-am simțit rău. Ultima mea răceală a fost mult mai rea decât asta! Dacă n-ar fi fost altcineva în aceeași situație, nici nu aș fi bănuit că mi se întâmplă ceva. Tot ce am simțit a fost o ușoară oboseală și tuse. Și asta este ceea ce o face mult mai periculoasă.

Mulți (în special tinerii) pot să nu observe deloc simptome sau simptome foarte ușoare. Atunci nu știu că au virusul și îl pot transmite persoanelor din grupurile de risc. Noi, care nu aparținem unui grup de risc, avem o responsabilitate enormă. Acțiunile noastre pot fi diferența dintre viață și moarte pentru mulți alții. Vă rog să rețineți acest lucru, urmați sfaturile experților și ale autorităților locale și stați acasă pentru a încetini răspândirea virusului. Și amintiți-vă să aveți întotdeauna grijă unul de celălalt și să-i ajutați pe cei care au nevoie”, a scris ea pe Instagram.