Lucrările la centura de vest a municipiului Ploieşti sunt realizate în proporţie de 95% şi vor fi finalizate până la 1 decembrie, dar lucrările de modernizare a celor cinci pasaje de pe centura Ploieşti Vest ar putea începe abia la primăvară.

0-40215-picture104.jpgTermenul de 1 decembrie a fost avansat de premierul interimar Emil Boc care a inspectat, joi, împreună cu ministrul Transporturilor, stadiul lucrărilor la centura de vest a municipiului Ploieşti. Termenul de 1 decembrie a fost luat în calcul la începerea lucrărilor, dar premierul a avansat ulterior, la jumătatea lunii august, data de 31 octombrie pentru finalizarea proiectului.

15 milioane de euro pentru pasaje

Directorul general adjunct al CNADNR, Marin Ionescu, a spus că lucrările de modernizare a celor cinci pasaje vor costa circa 15 milioane de euro iar lucrările vor începe cel mai probabil în martie 2010 şi se vor termina la sfârşitul anului. „La cele cinci pasaje efectuăm acum proiectarea şi va trebui să intervenim chirurgical. La trei dintre ele renunţăm la suprastructură, lucrările se pot face din martie 2010 până la finele anului”, a declarat Ionescu.

Sunt vechi de 40 de ani

0-40214-picture103.jpg“Ele (pasajele-n.red.) trebuie decopertate şi aranjate, reparate ca să fie toată porţiunea nouă iar 10-12 ani să nu avem probleme aici. Nu aş vrea ca la primăvară, când vor începe lucrările la aceste pasaje, să spună cineva că nici nu s-a terminat lucrarea şi déjà se repară nu ştiu ce. Se repară ce a fost făcut acum 30-40 de ani” a spus Radu Berceanu. Cele cinci pasaje au în total 400 de metri liniari. Trei dintre ele trec peste calea ferată şi două peste drumuri.

Lucrările de reabilitare a centurii de vest a municipiului Ploieşti, care constau în lărgirea drumului de la două la patru benzi pe o lungime de 12,8 kilometri, au început în noiembrie 2007, iar valoarea investiţiei este de peste 106 milioane lei. Contractul nu include şi modernizarea pasajelor.

0-40216-picture105.jpg