Astfel, potrivit datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România contractul de execuţie lucrări pentru construcţia Variantei de Ocolire Alexandria a fost încheiat vineri, acesta fiind câştigat de firma Shapir Structures 1991. Obiectivul este finanţat de Comisia Europeană ȋn proporţie de 69,25% prin Fondul European de Dezvoltare Regională. 
„Valoarea lucrărilor este de 52.838.552 lei fără TVA, din care 36.590.697 lei fără TVA constituie finanţarea nerambursabilă a Comisiei Europene, diferenţa până la valoarea totală fiind asigurată de la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.
Proiectul vizează construcţia a 13,28 kilometri de drum, a unui pod şi a 22 de podeţe, fiind complementar celui de reabilitare a Drumului Naţional 6 Alexandria-Craiova.
Aceste lucrări vor duce la creşterea vitezei de deplasare de la 25 kilometri pe oră în acest moment, când DN 6 traversează municipiul Alexandria şi localităţile Nanov şi Buzescu, la 100 kilometri pe oră.
Durata de execuţie este de 24 de luni, la care se adaugă alte 24 de luni perioadă de garanţie.