De-a lungul celor 100 de ani de la apariția Model A, primul model Mitsubishi ce a purtat emblema celor trei diamante, Mitsubishi a lansat constant pe piață soluții cu puternic impact în conservarea energiei și a resurselor, punctând totodată realizări notabile la nivel global, atât prin implicarea în sporturile cu motor (Dakar, WRC, etc), cât și prin inovațiile tehnologice implementate în premieră mondială în producția de serie (primul autovehicul de serie 100% electric: „i-MiEV”; primul SUV Plug-in Hybrid Electric Vehicle din lume: „Outlander PHEV”, etc).

Conform producătorului, pentru urmâtorii 100 de ani viziunea Mitsubishi Motors Corporation este aceea de a contribui la îmbunătățirea comunității globale și de a asigura plus valoare în industria automobilului prin autovehiculele sale. 

Puncte de reper

1931 – Mitsubishi a creat primul motor diesel pentru autovehiculele din Japonia (450 AD), iar 5 ani mai târziu producătorul a prezentat primul său autovehicul cu tracțiune 4×4, modelul PX33. Acesta este și primul model Mitsubishi care a inclus sigla actuală a mărcii. 

1946 – a fost creată Mizushima XTM1, prima autoutilitară a producătorului nipon, un mini pick-up cu 3 roți. Acesteia i-a urmat Modelul 500, lansat în 1960, prima mașină proiectată în întregime de către Mitsubishi. 

– Marca Mitsubishi este recunoscută pentru performanțele deosebite înregistrate în cele mai cunoscute raliuri ale lumii, totul pornind cu prima victorie obținută într-un grand prix, în 1962, în competiția Macau Grand Prix. Această reușită a fost urmată câțiva ani mai târziu, în 1967, de lansarea Colt 1000F, un model reprezentativ pentru marcă. 

1970 – divizia de automobile a Mitsubishi Heavy Industries Ltd. se desprinde de compania mamă devenind Mitsubishi Motors Corporation din prezent, iar în 1971, după 5 ani de cercetare, apare și prima mașină electrică Mitsubishi – Minica EV. 

– Brandul Mitsubishi Motors a devenit cunoscut în Europa în 1974, odată cu apariția primelor modele Lancer, iar startul oficial al vânzărilor pe bătrânul continent a fost dat de participarea la Salonul Auto de la Londra din același an.

 

1978 – își face apariția prima generație L200. Modelul care s-a vândut până în prezent, prin generații succesive, în mai mult de 4,000,000 unități la nivel mondial. 

1979 – Mitsubishi Motors Corporation a început să exploreze un segment nou creat, SUV-ul pentru petrecerea timpului liber – prima piesă din acest concept fiind modelul Pajero. 

1983 – are loc prima participare la competiția Paris-Dakar. De la intrarea iniţială în Dakar, Pajero a acumulat un palmares de 26 de curse, cu care nu se poate mândri nici un alt SUV, incluzând un total de 12 victorii în raliul Dakar începând cu anul 1985 (dintre care 7 victorii au fost consecutive) şi 4 Cupe Mondiale FIA pentru Raliuri Cross Country.  

2001 – Mitsubishi Motors prezenta concept car-ul “ASX”, precursorul lui Outlander, model care a reprezentat și prima abordare a mărcii pentru segmentul „crossover”. 

2006 – la exact 40 de ani de la demararea cercetării Mitsubishi în domeniul mașinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a anunțat programul de cercetare si dezvoltare al autovehiculului electric “i MiEV”, ca mai apoi acesta să devină în iulie 2009 prima mașină electrică de serie a unui producător important.

2012 – Mitsubishi Motors Corporation a prezentat la Salonul Auto de la Paris primul SUV 4WD plug-in hibrid electric din lume, modelul Outlander PHEV. 

2016 – Nissan preia oficial o participație de 34% la Mitsubishi Motors, pentru 237 de miliarde de yeni

2017 – Mitsubishi Motors Corporation a prezentat în premieră modială la Salonul Auto de la Geneva cel mai nou model al său, SUV-ul coupe Eclipse Cross. Acesta este primul model din noua generație de automobile Mitsubishi Motors care marchează poziționarea producătorului orientată către categoria SUV.

Pentru a sarbatori implinirea celor 100 de ani, M Car Trading, importatorul oficial Mitsubishi Motors în România, a lansat pe piață o Editie Limitata „100 de ani de istorie Mitsubishi” a celor mai apreciate modele din gama actuală Mitsubishi Motors, modelele ASX, Outlander și L200. Începând din această lună, aceste ediții limitate sunt disponibile în rețeaua distribuitorilor autorizați Mitsubishi Motors într-un număr de numai 100 de unități care beneficiază de dotări speciale oferite cadou.