Liderul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, nu este de acord cu stilul în care Liviu Dragnea s-a obișnuit să conducă partidul. A spus-o chiar el, în fața presei, imediat după ședința Comitetului Executiv al PSD, unde social-democrații au decis care le sunt propunerile pentru Transporturi și Dezvoltare. “Dragnea, de când a ajuns la Bucureşti, s-a metamorfozat, cu anumite valenţe. Mai face şi el, din când în când, pe stăpânul partidului”, a declarat baronul de Vrancea la finalul întrevederii social-democrate. Liderii PSD au ascultat, de altfel, stupefiați, cum Dragnea este pus la punct de Oprișan, fără ca acesta măcar să riposteze. Mai mult, liderul PSD de Vrancea a vorbit chiar de organizarea unui Congres extraordinar.  

Cine este Marian Oprișan și cum de Liviu Dragnea nu l-a pus mult mai drastic la punct? În primul rând trebuie amintit că acesta este unul dintre cei mai vechi baroni locali ai PSD. Cariera lui politică este legată exclusiv de PSD. În 1996 a ajuns la conducerea Consiliului Județean Vrancea, iar de atunci a început să aibă un cuvând greu de spus în partid. Presa a relatat pe larg că, într-o anumită perioadă de timp – 2000-2004, nimic nu mișca în județ fără ca Oprișan să știe sau să-și dea acordul.

Oprișan este și posesorul a două porecle care au făcut deliciul presei. El a fost botezat „Portofel” și “Manechinul”.  Prima denumire i s-a tras după ce presa anilor trecuți a făcut dezvăluiri cu privire la un episod care l-ar fi avut protagonist pe Marian Oprișan . “Unul dintre politiștii vrânceni ne-a declarat sub protecția anonimatului: ‘Un coleg de-al meu, ofițer în Inspectoratul Județean Vrancea care va ieși într-un an la pensie, mi-a spus că deține o copie după o declarație semnată de Marian Oprișan înainte de ’89, când era anchetat de Miliție pentru furturi, în care învinuitul recunoaște și regretă faptele”, a fost una dintre dezvăluirile publicate atunci (aici).

De ce unde i-a venit, însă, porecla de “Manechinul”? Oprișan a fost manechin la Fabrica de Confecţii din Focşani înainte de 1989, unde prezenta costume bărbăteşti. În presă a apărut chiar și o fotografie cu „modelul” Marian Oprișan.