Numerele sunt des folosite la alegerea unei parole. Opt dintre cele mai utilizate 25 de parole folosesc numere. Printre exemple se numară "1234567", "123456789"’, "111111" şi "1qaz2wsx".

Anul trecut, utilizatorii au introdus şi parole noi care nu se aflau în lista din 2014. Spre exemplu "login,", "princess" sau "qwertyuiop". Internauţii au apelat şi la parole legate de filmul Starwars printre acestea numărându-se "solo" şi "starwars".

Top cinci cele mai utilizate parole, anul trecut, sunt:  "123456", "password", "12345678", "qwerty" şi "12345."
Specialiştii SplashData spun că parolele simple sunt usor de ghicit chiar şi de către cei mai novice hackeri, iar acestea sunt practic inutile în protejarea contului şi a datelor. SplashData publică anual lista celor mai neinspirate parole. Aceştia evaluează complexitatea parolelor utilizatorilor din America de Nord şi Europa de Vest.

Parola perfectă

O parolă formată din 10 cifre ar fi imposibil de spart, dar utilizatorii trebuie să fie capabili să ţină minte această combinaţie. Recomandarea este folosirea unei parole de tipul “tlpWENT2m” care vine de la  “This little piggy went to market.” Pentru un hacker o astfel de parolă ar fi dificil de spart, dar uşor de memorat. Este esenţial ca parola să includă atât cifre, cât şi majuscule. De asemenea, nu este recomandată folosirea aceleiaşi parole în mai multe locuri.