Abstracte sau extrem de explicite, alb-negru sau color, pe hârtie velină sau pe texturi dintre cele mai surprinzătoare, albumele foto reprezintă mai mult decât decât un respiro vizual între rafturile unei librării. Obiecte de colecţie pentru iubitorii de artă vizuală sau un cadou cu care nu poţi să di greş, albumele foto pot ajunge la preţuri ce concurează smartphone-urile sau alte gadgeturi la modă.

THE BOOK OF OLGA
1.829 LEI

Albumul, ce aparţine fotografei de origine franceză Bettina Rheims, reprezintă o galerie de fotografii îndrăzneţe ale Olgăi Rodionova, soţia unui oligarh rus. Acesta a dorit să aibă fotografii speciale cu Olga, o frumuseţe consacrată în lumea fashion-ului moscovit. Lucrarea, tipărită în doar 1.000 de exemplare, conţine peste 100 de imagini, precum şi o introducere realizată de autorul francez Catherine Millet. În România, s-au vândut, până în acest moment, două exemplare.

NUDE
1.829 LEI

190-44295-04_toplocul2_51.jpgMaestrul foto­graf Ralph Gib­son revine cu o excelentă co­lecţie de nuduri, combinând cele mai bune dintre recentele sale lucrări cu un interviu semnat de Eric Fischl, un pictor de renume internaţional şi sculptor. Subtilitatea infinită a formelor feminine este reprodusă în această ediţie limitată, ce numără 1.200 de copii, fiecare semnate de către artist.

MALAKHOV: COLLECTOR EDITION
1.499 LEI

190-44296-04_toplocul3_51.jpgNimeni, până în prezent, nu a reu­şit să surprindă momentul artistic al dansului mai tea­tral, mai abstract şi mai variat ca fotograful german Dieter Blum. Instantaneele şi fotografiile lui surprind tensiuni şi mişcări unice cu un caracter personal. Principalele personaje ale albumului de fotografii sunt celebrul dansator de origine ucraineană Vladimir Malakhov şi dansul. Albumul este publicat în 1.500 de exemplare, într-o ediţie de lux, semnate şi numerotate, în prezent, un singur exemplar fiind vândut în România.

Sursa: Diverta