1. IBM
CEO: Virginia “Ginni” Rometty
Valoare de piaţă: 236,23 miliarde dolari

Ginni Rometty a ptreluat poziţia de CEO al IBM în luna ianuarie. Ea s.a alăturat companiei în 1981 şi a deţinut mai multe poziţii de conducere în cadrul gigantului multinaţional din domeniul tehnologiei şi consultanţei, care acum are 430.000 de angajaţi.
2. Pepsico
CEO: Indra Nooyi
Valoare de piaţă: 110,14 miliarde dolari
Indra Nooyi a devenit preşedinte şi CEO al Pepsico în 2006, iar în anul următor a devenit preşedinte al boardului.Corporaţia multinaţională are un portofoliu de 22 de branduri, fiecare generând vânzări de peste 1 miliard de dolari anual, incluzând Pepsi, Frito-Lay, Gatorade, Quaker şi Tropicana.
3. Kraft Foods
CEO: Irene Rosenfeld
Valoare de piaţă: 71,41 miliarde dolari
După trei decenii de cercetare pe consum la Kraft, General Foods şi Frito-Lay, Irene Rosenfeld s-a re-alăturat Kraft în 2006 ca CEO şi a devenit preşedinte al boardului anul următor. Kfart Foods este una din cele mai mari companii internaţionale din industria alimentară şi a băuturilor, cu branduri precum Cadbury, Nabisco sau Oscar Mayer.
4. DuPont
CEO: Ellen Kullman
Valoare de piaţă: 47,61 miliarde dolari

Ellen Kullman a devenit CEO al DuPont în prima zi din 2009 şi preşedinte al boardului în ultima zi din acel an. Ea s-a alăturat companiei în 1998 ca manager pe marketing.

5. Hewlett-Packard
CEO: Margaret ”Meg” Whitman
Valoare de piaţă: 35,69 miliarde dolari
Meg Whitman ţi-a petrecut 10 ani ca CEO al eBay, înainte să se mute la conducerea Hewlett-Packard (HP). Whitman, membră a partidului Republican, a candidat pentru poziţia de guvernator al statului California în 2010, cheltuind 178 milioane dolari, dar a pierdut în faţa lui Jerry Brown. A fost cea mai mare sumă cheltuită vreodată în campania pentru guvernarea statului California.
6. TJX Companies
CEO: Carol Meyrowitz
Valoare de piaţă: 33,31 miliarde dolari

Carol Meyrowitz s-a alăturat TJX în 1983 şi a devebit preşedinte în 2005. Ea a intrat în boardul directoratului în anul următor. TJX operează peste 2.900 de magazine de retail cu discount, incluzând TJ Maxx, Marshalls şi Home Goods.
7. Yahoo!
CEO: Marissa Mayer
Valoare de piaţă: 18,9 miliarde dolari
Marissa Mayer a ţinut capul de afiş al ştirilor în acest an când a sărit de la Google la poziţia de preşedinte şi CEO al Yahoo la vârsta de 37 de ani, devenind cea mai tânără CEO din cadrul companiilor din Fortune 500. În aceeaşi zi ea a anunţat că este însărcinată, de asemenea prima din Fortune 500 şi la acest capitol.

8. ADM
CEO: Patricia Woertz
Valoare de piaţă: 18,01 miliarde dolari

Patricia Woertz a devenit CEO şi preşedinte al Archer Daniels Midland (ADM) din 2006. Un an mai târziu, ea a devenit preşedinte al boardului ADM, producătorul şi procesatorul din industria ingredientelor alimentare şi a biocombustibililor. Woertz făcut parte de asemenea din boardul Procter&Gamble, US China Business şi preşedinţia Consiliului de Export.
9. Sempra Energy
CEO: Debra Reed
Valoare de piaţă: 15,63 miliarde dolari

Debra Reed a intrat în companie în 1978, când aceasta se numea SoCalGas, iar apoi a devenit prima femeie CEO a companiei 10 ani mai târziu. Sempra Energy dezvoltă infrastructura energetic, operează şi oferă servicii în domeniul utilităţilor. Compania are 17.500 de angajaţişi peste 31 milioane de consumatori în toată lumea.
10. Xerox
CEO: Ursula Burns
Valoare de piaţă: 9,92 miliarde dolari

În 2009, Ursula Burns a devenit prima femeie afro-americană CEO a unei companii din Fortune 500. Compania are peste 140.000 angajaţi şi are clienţi în 160 de ţări. Preşedintele Barack Obama a numit-o pe Burns vice-preşedinte al preşedinţiei Consiliului de Export.