Reprezentanţii celor mai importante magazine online din România s-au constituit în Asociaţia Română a Magazinelor Online, ARMO, o asociaţie reprezentativă a comerţului online local şi care va susţine interesele membrilor săi atât prin activitatea sa, cât şi prin activitatea tuturor membrilor fondatori şi a membrilor care vor adera ulterior.

Asociaţia are ca obiectiv principal susţinerea dezvoltării comerţului online în România, ca metoda cea mai modernă şi mai eficientă de retail, ce oferă avantaje şi beneficii clare consumatorilor în comparaţie cu metodele de comerţ tradiţionale. În plus, ARMO va elabora un Cod de Bune Practici pentru Magazinele Online din România şi un program de atestare a magazinelor online conform cu acest Cod de Bune Practici.

„Toate magazinele online din România au anumite obiective comune şi întâmpină probleme asemănătoare, iată ce ne-a adus împreună. În plus, toţi membrii Asociaţiei şi-au exprimat hotărârea de a promova un comerţ online de calitate la standarde internaţionale şi de a demonstra, împreună, că într-adevăr comerţul online este cel mai eficient şi sigur mod de a face comerţ modern, în beneficiul consumatorilor, cu avantaje suplimentare metodelor tradiţionale de retail,” a declarat Marius Ghenea, Preşedintele Asociaţiei Române a Magazinelor Online.

„Primul şi probabil cel mai important obiectiv al Asociaţiei noastre este elaborarea Codului de Bune Practici pentru Magazinele Online, deoarece în acest mod vom putea să dăm o dovadă clară consumatorilor că prioritatea noastră este să le furnizam produse şi servicii de calitate superioară şi să le oferim protecţie faţă de orice practici neconforme cu normele comerciale,” a declarat Radu Apostolescu, Vicepreşedinte ARMO, Director Marketing eMAG.ro.
 
„Conformarea cu acest Cod de Bune Practici va fi urmărită atent de noi ca şi Asociaţie, astfel încât să oferim o referinţă cât mai clară consumatorilor cu privire la magazinele online care poartă marca de încredere ARMO”, a adăugat el. Codul de Bune Practici pentru Magazinele Online poate fi consultat pe site-ul asociaţiei, www.armo.ro.
 
Pot deveni membri ai Asociaţiei Române a Magazinelor Online orice alte persoane juridice care aderă la prevederile din Statutul Asociaţiei, admiterea în ARMO făcându-se pe baza aprobării Consiliului Director. În plus, pot deveni membri de onoare ai asociaţiei orice persoane fizice române sau străine, cu merite deosebite în orice domeniu al vieţii economice sau culturale din ţară sau străinătate, la propunerea Consiliului Director. Mai multe detalii despre condiţiile de înscriere şi informaţii de presă, pot fi găsite la www.armo.ro.
 
Membri fondatori ARMO sunt următoarele magazine online:  www.123flori.ro, www.azerty.ro, www.cel.ro, www.comenzipc.ro, www.emag.ro, www.electrofun.ro, www.evomag.ro, www.fungift.ro, www.magazinultau.ro, www.marketonline.ro, www.mediadot.ro, www.pcfun.ro, www.pcgarage.ro, www.pro.ro, www.oktal.ro, www.sevensins.ro, www.shopit.ro, www.toyfun.ro, www.watchshop.ro.