Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia

Apele albastre ale Mării Egee, climă propice vacanței, plaje fabuloase, toate astea fac din Grecia una dintre destinațiile de vis pentru un concediu reușit. Alegerea celei mai frumoase plaje din Grecia nu este o sarcină ușoară, deoarece există sute de locuri uimitoare, în special pe insulele Ciclade și insulele Ionice.

Creta este cea mai mare insulă grecească, a cincea cea mai mare insulă din Marea Mediterană și cea mai sudică.

creta
Creta

Croaziera pe Marea Egee este foarte populară, permițând turiștilor să viziteze mai multe insule și plaje. Iată o selecție a celor de la travel2next cu cele mai bune plaje de pe continent și din insule.

1- PLAJA VOIDOKILIA, PELOPONEZ

Această plajă din Messinia, în sud-vestul Peloponezului, are forma literei grecești omega (Ω).

Voidokilia este renumită pentru păsările sale, cu peste 250 de specii diferite înregistrate. Peștera lui Nestor și impresionantul castel din secolul al XIII-lea sunt atracții pentru cei care doresc o pauză de la plajă.

2- PARALIA, PIERIA, MACEDONIA

Paralia Katerni este doar una dintre numeroasele plaje cu nisip, pe o întindere de 70 km.

Pieria din Macedonia centrală este renumită pentru ruinele sale și este asociată cu legendele grecești. Plaja este un loc excelent pentru vacanțe, cu ape albastre limpezi și munți fastuoși.

3- KALAMITSI, MACEDONIA

Plaja Kalamitsi se află într-un golf adăpostit pe vârful Sithonia, renumit pentru plajele sale superbe. Kalamitsi este o alegere populară, deoarece plaja și apele calme fac din ea un loc grozav pentru relaxare.

Este ideală pentru familii și nu este foarte aglomerată în plin sezon.

4- EROTOSPILIA, ATENA, GRECIA CENTRALĂ

Atenienii au mai multe opțiuni dacă vor să scape de aglomerația orașului și să meargă la plajă.

Deși e nevoie de o oră pentru a ajunge acolo, Erotospilia oferă ape albastre, limpezi precum cristalul. Plaja este un amestec de nisip fin și pietricele mici.

5- AGIOI SARANTA, TESALIA/TRACIA, GRECIA CENTRALĂ

Această plajă din Magnesia, aproape de Peninsula Pilio, se află într-un golf cu nuanțe de albastru care se adâncesc, pe măsură ce apele devin mai adânci.

Agioi Saranta poate fi aglomerată, așa că faceți rezervări, mai ales dacă aveți nevoie de un loc de parcare.

PLAJELE DE PE INSULELE GRECECEȘTI

Deși există peste 6.000 de insule și insulițe în Marea Egee, toate aparținând Greciei, doar 3% dintre ele sunt locuite, majoritatea fiind destinate vizitatorilor a căror prezență este vitală pentru economia Greciei.

CICLADE

Cicladele sunt un grup de insule din centrul/sudul Mării Egee.

6- PLAJA PERISSA ȘI PERIVOLOS, SANTORINI

Una dintre cele mai neobișnuite plaje din Santorini, Grecia, este Red Beach. Santorini este cea mai spectaculoasă insulă din Marea Egee, cu nisip vulcanic.

Aceste două plaje din sud-estul insulei sunt, în realitate, doar una, cu Perissa în nord și Perivolos în sud.

Prima este foarte populară în rândul tinerilor, dornici de distracții, Mergeți spre sud dacă doriți o plajă mai liniștită.

7- POUNTA, PAROS

Paros este o insulă tipic grecească, cu case văruite în alb, sate pitorești și plaje frumoase. Satul Pounta are o plajă mică, cu vedere spre insula Antiparos din apropiere, la vest, iar portul din apropiere are feriboturi spre Antiparos.

Plaja are un nisip fin și apă limpede, cafenele, hoteluri și magazine și școli care se ocupă de kitesurfing.

8- AGIOS GEORGIOS, NAXOS

Naxos, cea mai mare dintre insulele Ciclade, este un loc cu sate de munte, ruine și plaje minunate.

Această plajă marcată cu „Blue Flag” este aproape de orașul principal din Naxos, Chora, de unde și popularitatea sa printre localnici și vizitatori.

Plaja are ape puțin adânci, potrivite pentru copii.

9- PARADIS, MYKONOS

Mykonos este una dintre cele mai populare insule ale Greciei, atrăgând turiștii care care caută o vacanță în care să îmbine plaja și soarele cu viața de noapte.

Este aglomerată în timpul sezonului, așa că dacă doriți o vacanță liniștită, ar trebui să căutați altă destinație.

10- MYLOPOTAS, IOS

Ios este o insulă deluroasă între Naxos și Santorini, prietenoasă cu bugetul, în comparație cu alte insule grecești. Această plajă cu nisip alb se află într-un golf în formă de potcoavă și are o lungime de un kilometru.

Stâncile din ambele capete sunt granițele sale, iar cea mai mare așezare de pe Ios, Hora, se află la mică distanță, în sud-vestul insulei.