Atenționare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe al României a emis o notificare de călătorie referitoare la Grecia. Având în vedere temperaturile extraordinar de înalte, există un pericol sporit de incendii în diverse regiuni.

În plus, autoritățile guvernamentale din Atena au emis și ele un avertisment către cetățeni. Acestora li s-a recomandat să evite pe cât posibil să părăsească locuințele în timpul orelor de vârf.

Se prognozează temperaturi care pot ajunge până la 45 de grade Celsius, în special în zonele Attica și Peloponez.

Autoritățile din Grecia au decis că începând de marți, școlile din zonele cel mai puternic afectate vor avea un program special, funcționând doar dimineața.

În cazul în care autoritățile locale consideră că temperaturile sunt excesiv de ridicate, ele pot decide să închidă instituțiile de învățământ pentru întreaga săptămână.

Ministerul Muncii din Grecia a încurajat angajații din sectorul public și privat să opteze pentru munca de la distanță, atunci când este fezabil.

Se distribuie apă gratuit

Pentru turiștii prezenți în Atena în această perioadă, Crucea Roșie din Grecia a instalat puncte de distribuție în piața centrală Syntagma și la Acropole. În aceste puncte, personalul oferă gratuit apă.

Este recomandat ca oamenii:

  • să evite ieșirile în aer liber în timpul orelor amiezii
  • să consume cantități adecvate de apă
  • să evite consumul de alcool
  • să nu exagereze cu mâncarea
  • și să nu facă exerciții fizice intense în afara spațiilor închise

O serie de orașe și municipalități din Grecia au optat să deschidă anumite clădiri publice echipate cu aer condiționat pentru a oferi adăpost și confort celor fără locuință și celor care nu dispun de sisteme de răcire la domiciliu.

grecia
Grecia / SURSA FOTO: Dreamstime

Turcia a avertizat cu privire la valul de căldură

De asemenea, Serviciul de Meteorologie din Turcia a emis o avertizare cu privire la un val de căldură. Acesta se va resimți în special în vestul țării.

În această parte se așteaptă temperaturi de aproximativ 45 de grade Celsius.

Specialiștii în meteorologie din Turcia au sfătuit cetățenii să evite să iasă în aer liber între orele 11:00 și 16:00. Cei care ar trebui să respecte cu strictețe regula aceasta sunt persoanele în vârstă, copiii și cei cu afecțiuni cronice.