În ciuda a ceea ce am putea fi tentaţi să credem, poliţele RCA şi cele Casco nu sunt singurele produse pe care companiile de asigurări din România le pun la dispoziţia clienţilor. Pe lângă clasicile poliţe de viaţă şi pentru locuinţă mai sunt de găsit, ce-i drept doar în unele locuri, şi asigurări ceva mai puţin uzuale, unele chiar personalizate.
Unii oameni îşi asigură animalul de casă, alţii îşi asigură nunta, unii ar dori să îşi asigure o anumită parte a corpului, de obicei cea care îi ajută să trăiască (cazul asigurărilor pentru picioarele fotbaliştilor). Ba pot fi asigurate până şi cumpărăturile. Pentru nu mai mult de cinci-zece euro pe an.
Pentru românii din „lumea bună“, unele companii de asigurări, cum ar fi Generali, oferă poliţe personalizate de asigurare a tablourilor, a sculpturilor, a bijuteriilor sau a altor opere de artă. Tot în lumea înaltă există şi aşa-numita poliţă „hole in one“, care acoperă riscul ca un jucător de golf amator să nimerească gaura din prima lovitură. „Asiguraţii“ concurează de obicei în paralel cu competiţia principală, secţiune specială a unui traseu de golf denumită driving range, după cum arată cei de la Marsh România, un important broker de asigurare şi reasigurare.    
Asigurare împotriva nunţilor ratate
Evenimentele speciale din viaţa omului pot fi şi ele asigurate. Poliţele pentru nunţi sunt destul de căutate, şi ele sunt oferite, de multe ori, chiar de către companiile specializate în organizări, care în acest caz acţionează ca brokeri. Sunt acoperite costurile nunţii, dar şi eventualele distrugeri provocate. Preţul poliţei nu sare de 1.000 de euro pentru o nuntă de nivel mediu.
Sunt acoperite mai multe riscuri, printre care riscul de amânare din cauza vremii, riscul de îmbolnăvire sau accidentare a persoanelor fără de care evenimentul nu se poate desfăşura (mire, mireasă, naşi etc.), riscul de neprezentare a unora dintre furnizori sau a celor care oferă servicii fundamentale pentru nuntă (ex: formaţi sau DJ-ul), costul rochiei de mireasă în caz că este distrusă. 

200 de euro este prima anuală aferentă unei poliţe pentru asigurarea piciorului drept al unui fotbalist cu o sumă maximă de 20.000 de euro

Poliţe neobişnuite
– Pentru cinci euro pe an şi prin intermediul unui card, românii pot opta pentru asigurarea cumpărăturilor. Poliţa este construită cu ajutorul Marsh România şi este inclusă printre facilităţile oferite de bănci la unele carduri co-branded. Este asigurată valoarea cumpărăturilor în timpul în care clientul se află în magazin, dar şi pe perioada transportului până la locuinţă.

– Câinele, pisica, hamsterul sau chiar maimuţa pe care o creşteţi ca „pet“ reprezintă posibile „obiecte“ ale unei asigurări. Încă din 2009, astfel de produse au intrat şi în România. Valoarea maximă acoperită variază în funcţie de preţul de cumpărare al animalului. Companiile nu se aruncă însă cu prea mare uşurinţă la sume mari, de aceea pisica şi câinele sunt animalele cele mai asigurate. Pentru un câine de 300 de euro, prima anuală nu e mai mult de cinci-zece euro.

– Asigurările pentru picioarele fotbaliştilor, mâinile jucătorilor de baschet sau vocea cântăreţilor sunt deja un produs comun în străinătate. În România au apărut recent şi doar la Marsh România, a oferit o poliţă de acest tip unui fotbalist de top din divizia A.