Cele mai competitive ţări din lume în economia digitală sunt Suedia şi Singapore, conform studiului realizat Forumulul Economic Mondial (World Economic Forum – WEF).

Ţările nordice şi cele asiatice în special se folosesc cel mai bine de tehnologia informaţiei pentru a stimula creşterea economică.

Raportul acoperă economiile a 138 de ţări, inclusiv România. Clasamentul a fost întocmit ţinându-se seama de trei aspecte:  afacerile în general, mediul de reglementare şi infrastructura  pentru IT&C şi utilizarea efectivă a tehnologiei informaţiei şi a comunicării în economie.

Ţara noastră se clasează pe locul 65 în urma unor ţări precum Barbados, Mauritius şi Trinidad Tobago.

Ce înseamnă economie  digitală

Economia digitală este considerată forma superioară a economiei în general. Acest lucru este dat de efectele sale economice, adică diminuarea consumului de resurse, mărirea spiritului novator şi întreprinzător, creşterea productivităţii muncii, a vitezei producerii şi schimbării fenomenelor şi proceselor economice, sporirea valorii adăugate, etc. Notiunea de “noua economie” (economia digitală) se referă în special la transformările actuale ale activităţilor economice ca rezultat al utilizării tehnologiilor digitale, care asigură accesul, prelucrarea şi stocarea informaţiei într-o manieră mai ieftină şi mai facilă.
Cele mai digitalizate economii din lume

1. Suedia
2. Singapore
3. Finlanda
4. Elveţia
5. Statele Unite
6. Taiwan
7. Danemarca
8. Canada
9. Norvegia
10. Coreea de Sud
Raportul WEF poate fi descărcat de aici Sursa: WEF