Întocmit în baza opiniilor exprimate de clienții portalului, clasamentul este surprinzător dacă avem în vedere că nicio companie europeană nu a avut loc între primele zece. Ba mai mult chiar, unele categorii sunt dominate de nume neașteptate.

Analizând cele 465 de milioane de opinii provenite de la 390 de milioane de vizitatori unici, oficialii TripAdvisor au întocmit clasamentul Travelers’ Choice pentru 2017 care are pe prima poziție în zona destinată liniilor aeriene Emirates. Acesteia îi urmează în Top 10 Singapore Airlines, Azul, JetBlue, Air New Zealand, Korean Air, Japan Airlines, THAI Smile, Alaska Airlines și Garuda Indonesia.

După cum se poate lesne observa, în clasamentul realizat în perioada februarie 2016 – februarie 2017, nici Luthansa, nici KLM sau Air France nu au reușit să intre între primele zece linii aeriene din clasamentul mondial. În schimb, ele se află în cel aferent zonei europene. Însă și aici au fost depășite de nume neașteptate.

Astfel, cea mai apreciată linie aeriană europeană este… Aeroflot! Compania rusă este urmată de cea turcă, Turkish Airlines și abia pe trei se clasează KLM, unul dintre cei trei mari operatori de pe continent. Locul patru este ocupat de Lufthansa, urmată, în ordine, de Swiss, Virgin Atlantic, Finnair, Austrian, Aer Lingus și Icelandair.

În funcție de clasele de servicii, abonații TripAdvisor au ales drept cea mai bună linie aeriană la categoria „Economy”, operatorul Emirates. La categoria „Premium Economy” liderul este Air New Zealand, iar la „Business Class”, aceeași supriză, Aeroflot. Pentru categoria „First Class” Emirates nu a avut contracandidați suficient de puternici.