Anesteziştii, medicii obstreticieni şi ginecologi şi specialiştii în psihiatrie sunt cei mai bine plătiţi angajaţi din Statele Unite, potrivit unui clasament întocmit de PayScale.com.

În acelaşi timp, cele mai bune joburi din America sunt cele de administrator de reţea, medic asistent şi profesor universitare, acestea oferind cele mai mari previziuni de creştere atât în carieră cât şi financiar, dar şi avantaje în ceea ce priveşte calitatea vieţii.

Potrivit topului întocmit de PayScale.com, cei mai bine plătiţi angajaţi din SUA sunt medicii anestezişti care au un salariu mediu de 292.000 de dolari pe an. Chiar şi aşa, un astfel de specialist poate câştiga până la 408.000 de dolari anual.

Locul al doilea în top este ocupat de medicii obstreticieni şi ginecologi care au un salariu mediu de 222.000 dolari pe an, însă pot câştiga cel mult 338.000 de dolari.

Următoarea poziţie în top este ocupată de medicii psihiatrii care câştigă 177.000 de dolari anual, sau cel mult 279.000 de dolari.

Topul celor mai bine plătite joburi este continuat de asistenţii anestezişti, care primesc anual 157.000 de dolari anual, directorii se vânzări, care au în medie un salariu de 140.000 de dolari anual, şi statisticienii al unei societăţi de asigurări (129.000 de dolari anual).

Clasamentul PayScale.com a fost realizat luându-se în calcul salariile medii ale angajaţilor cu o experienţă de cel puţin şapte ani.

În ceea ce priveşte calitatea vieţii, angajaţii din sistemul de educaţie sunt cei mai avantajaţi, aici fiind cel mai scăzut nivel al stresului. Următoarele locuri sunt ocupate de psihologi, profesorii universitari, producătorii de software şi tehnoredactori.

Topul PayScale arată că inginerii de reţele de comunicaţii, administratorii de reţea şi consultanţii financiari au cele mai optimiste perspective în carieră. 

SURSA: CNN