Revista americană Forbes a realizat un top al celor mai bine plătite femei din America. Pe prima poziţie se află şefa grupului Kraft Foods, Irene B. Rosenfeld, care a avut anul trecut un venit de 16,7 milioane de dolari.

Pe ce de-a doua poziţie se află prima femeie care conduce un grup important din industria tutunului: Reynolds American. Este vorba despre Susan M. Ivey, care are o vârstă de 51 de ani şi care anul trecut a câştigat 11,8 milioane de dolari. Fumează de când era la liceu şi lucrează în această industrie de 29 de ani.

Pe locul al treilea se află Carol M. Meyrowitz , cu un venit anual de 11,1 milioane de dolari. Ea conduce una dintre puţinele reţele de retail din Statele Unite care au reuşit să treacă de criză cu rezultate pozitive.

Indra K. Nooyi se află pe locul al patrulea, cu un venit anual de 10, 7 milioane de dolari. Are 54 de ani şi conduce grupul american PepsiCo.  

CEO-ul Avon Products, Andrea Jung, a avut anul trecut un venit de 9,1 milioane de dolari, poziţionându-se astfel pe locul cinci.

Jurnaliştii de la Forbes observă faptul că doar 3% din topul celor mai mari 500 de companii americane sunt conduse de femei, iar veniturile acestora sunt mai mici în comparaţie cu grupurile conduse de bărbaţi. De exemplu, CEO-ul PepsiCo, Indra K. Nooyi, are un venit de 10,7 milioane de dolari în timp ce omologul său de la McDonald’s  a avut anul trecut un venit de peste 20 de milioane de dolari.