ACTUALIZARE

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte 200 au fost rănite la un concert din Las Vegas.

Un pistolar, numit Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay spre un festival de muzică country în aer liber.

Poliția a spus că suspectul identificat, care era rezident local, a fost împușcat și ucis de ofițeri.

Sheriff Joe Lombardo a declarat că poliția a crezut că atacul a fost unul de tip „lup singuratic”, dar a confirmat că încearcă să localizeze o femeie asiatică numită Marilou Danely.

 Lombardo a declarat că nu a fost în măsură să spună cu precizie numărul de morți și răniți, dar a confirmat că doi ofițeri în afara serviciului erau printre cei uciși.

 

Bilanţul morţilor, despre care poliţia a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depăşind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali. 

Mii de oameni panicaţi au fugit, împiedicându-se unii de alţii, în timp ce ofiţerii de poliţie ajungi la faţa locului încercau să îl localizeze şi să îl ucidă pe atacator. Mulţi dintre cei aflaţi la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac. 

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se ştie ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliţei. 

Poliţia a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua maşini care îi aparţineau suspectului.