Divizia Computer Systems a companiei Toshiba anunta lansarea celui mai usor notebook din lume. Continuand traditia de lider in producerea si comercializarea de produse noi, Toshiba stabileste un nou standard in ceea ce priveste portabilitatea, productivitatea si stilul prin noul  Portégé R500. Este un nootebook elegant, cu un design deosebit, oferind in acelasi timp utilizatorilor adevarate performante in ceea ce priveste procesarea datelor si securitatea lor.

Modelul Portégé R500 este incredibil de subtire si usor, insa prezinta toate avantajele pe care le ofera un dispozitiv de doua ori mai mare.Modelul Portégé R500 este disponibil in variantele “single” si “dual spindle”.

Versiunea “single spindle” cantareste numai 779 grame – cu aprox. 100 de grame mai putin decat cele mai bune modele cu single spindle din industrie – si este primul notebook creat de Toshiba care este dotat cu flash SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezinta avantajul ca sunt mai elastice in cazul socurilor si vibratiilor, au un consum de energie mai mic, sunt mai silentioase si au o viteza de citire mai rapida.

Configuratia “dual spindle” a modelului Portégé R500 incorporeaza prima unitate optica de 7mm, o caracteristica ce ajuta sistemul sa se mentina in categoria dispozitivelor ultraportabile, crescand in acelasi timp si nivelul de eficienta a sistemului. Includerea unei unitati optice DVD-SuperMulti Drive intr-un sistem de 19,5 mm elimina ideea de dispozitiv voluminos si de transportare a unor periferice suplimentare, facand ca notebook-ul Toshiba sa devina cea mai buna solutie ultraportabila in materie de dispozitive mobile.

Data: 14 ianuarie 2008

Sursa: SCOP Computers