Comparând declaraţiile de avere depuse în vara anului trecut şi cea depusă acum, după numirea în funcţia de ministru al Transporturilor, putem observa că Alexandru Nazare este mai sărac cu aproape 5.000 de euro.

Conform declaraţiei de avere depuse în vara anului trecut
, Nazare nu are în proprietate niciun teren şi nu deţine nicio locuinţă. Acesta nu are nici maşină personală. La aceste capitole nu s-a schimbat nimic nici în noua declaraţie de avere. Totuşi, valoarea la zi a disponibilităţilor financiare erau la data depunerii declaraţiei, adică 13 februarie, mai mici cu 4.660 de euro faţă de sumele disponibile menţionate în declaraţia din vara anului trecut.

Dacă în vara anului trecut valoarea depozitului era de 35.398 de euro, acum acesta este un pic mai mare, 35.900 de euro. În celălalt cont deschis la aceeaşi bancă, ING, Nazare avea puţin peste 7.062 de euro, sumă care acum a ajuns la doar 2.000 de euro, confom datelor menţionate în noua declaraţie de avere.

În ceea ce priveşte veniturile obţinute, ministrul Transporturilor, care anul trecut a fost secretar de stat în cadrul instituţiei, menţionează că a încasat o sumă de 61.262 de lei. În 2010, Nazare a obţinut venituri totale de 53.303 lei, din care 42.491 de lei de la Ministerul Finanţelor Publice (unde a avut tot funcţia de secretar de stat până în luna octombrie), iar restul de la Ministerul Transporturilor.

Citiţi şi: Cel mai sărac membru al Cabinetului UNGUREANU