Samsung BD-D7500 are o înălțime de numai 2,28 cm, iar printre caracteristicile inovatoare ale sale se regăsesc conversia 2D-to-3D a imaginilor, filmelor și a streamingului video sau procesorul îmbunătățit, dotat cu algoritmi inovatori de îmbunătăţire a calităţii imaginii video şi variante de codecuri high-definition.

Tehonologia pe care este bazat procesorul poate, de asemenea, să convertească în HD conţinutul (inclusiv streaming-ul), astfel încât utilizatorii să beneficieze de imagini remarcabile cu ajutorul televizoarelor HD.

BD-D7500 este uşor de conectat la alte dispozitive fără a avea nevoie de o multitudine de cabluri. Playerul certificat DLNA prezintă metode revoluţionare de conectare, inclusiv opțiunea One Foot Connection, prin care BD-D7500 poate accesa și controla dispozitivele la care este legat. În timpul setării iniţiale a router-ului, utilizatorii nu trebuie decât să aşeze aparatul Blu-Ray şi alte dispozitive compatibile la o distanţă de 0,3 metri de router, pentru a stabili o conexiune, după care dispozitivele se pot muta oriunde în casă, conexiunea menţinându-se.
Noul Blu-ray player include și o conexiune HDMI input, precum și caracteristici avansate Smart Blu-ray, AllShare şi Smart Hub. Acestea cuprind Your Video, Search All şi Samsung Apps, ce uşurează şi mai mult accesul şi distribuirea de conţinut.

Timpul de pornire al BD-D7500 a fost redus la numai trei secunde, datorită caracteristicii Samsung Ultra Fast Play. Aceasta scade timpul de pornire cu aproximativ 80%, comparativ cu modelele din 2010 şi face ca încărcarea de conţinut pe BD-D7500 să fie una dintre cele mai rapide din industrie.

 „Ne așteptăm la o creștere semnificativă a disponibilității conținutului 3D în anul 2011. Pentru Samsung, este foarte important să pună la dispoziție produse care să răspundă necesităților utilizatorilor atât în prezent, cât și în viitor. Prin intermediul playerului Blu-Ray BD-D7500, utilizatorii beneficiază de tehnologii inovatoare, precum Smart Blu-ray de la Samsung, dar şi de posibilitatea de conversie 2D-to-3D a conţinutului,” a declarat Raul Filip, division manager pentru Consumer Electronics în cadrul Samsung Electronics România.