Fiind cel mai subţire Blu-ray disc player, economisind spaţiu şi având posibilitatea de a fi montat vertical pe un perete, Samsung BD-D7500 integrează caracteristici de top ale industriei având o înălţime de doar 2,28 centimetri.
BD-D7500 are capacităţi inovatoare de conversie 2D-to-3D, ce permite utilizatorilor  să se bucure de o experienţă 3D în imagini, filme şi streaming video.
Bazat pe inovatorul procesor de la Samsung, BD-D7500 este dotat cu algoritmi de îmbunătăţire a calităţii imaginii video şi variante de codecuri high-definition.

Tehonologia pe care este bazat procesorul poate de asemenea să convertească în HD conţinutul (inclusiv streaming-ul), astfel încât utilizatorii să beneficieze de imagini remarcabile cu ajutorul televizoarelor HD.

 BD-D7500 este uşor de conectat la alte dispozitive fără a crea un ghem de cabluri. Playerul certificat DLNA prezintă opţiuni si metode revoluţionare de conectare, inclusiv caracteristica în curs de patentare One Foot Connection, ce permite dispozitivelor să fie de asemenea accesate şi controlate via BD-D7500. Noul Blu-ray player este de asemenea însoţit de o conexiune HDMI input. 
Timpul de pornire al BD-D7500 a fost redus la trei secunde, datorită caracteristicii Samsung Ultra Fast Play. Aceasta scade timpul de pornire cu aproximativ 80%, comparativ cu modelele din 2010 şi face încărcarea de conţinut pe BD-D7500 una dintre cele mai rapide din industrie.