Lotul a fost cumpărat de la o compania deţinută de fondul de investiţii Bluehouse Capital. Întregul teren al fabricii, amplasat în spatele Romexpo lângă cartierul ANL, a mai fost tranzacţionat în 2007 la un preţ de 72,9 mil. euro, rămas până astăzi unul dintre cele mai mari din România. Acum, investitorul vinde terenul de peste 6 hectare în parcele mai mici pentru a-şi recupera o parte cât mai mare din sumă. Spre exemplu, dezvoltatorul Globe Trade Centre  a plătit 10,5 mil. euro pe o bucată de 1,5 hectare din fosta fabrică.

Companiile Portland Trust şi Forte Partners sunt şi ele interesate de terenul fostei fabrici, din care au mai rămas circa 2,3 hectare disponibile.

„Suntem foarte încântați că am reușit să achiziționăm acest lot extrem de atractiv, localizat în zona Domenii, una dintre cele mai bune zone ale Bucureștiului, cu acces rapid la metrou”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO-ul Impact Developer & Contractor.

Compania tocmai a obţinut o finanţare de 12 mil. euro din partea unor fonduri gestionate de polonezii de la Credit Value Investments, sumă folosită pentru achiziţia terenului.

Proiectul propus de Impact prevede nouă blocuri care vor avea între 9 şi 13 etaje fiecare, cu garsoniere, apartamente tip studio, cu două, trei şi patru camere. Locurile de parcare vor fi situate în subteran.

Lucrările pentru prima fază a proiectului vor fi demarate în toamna anului 2017 și vor fi încheiate în primăvara anului 2019. Prima fază va cuprinde patru blocuri cu 268 de apartamente.

Impact a anunţat deja în primăvara acestui an că este pregătită să demareze un nou proiect cu opt blocuri cu peste 400 de apartamente pe un teren de 26 de hectare cumpărat în Prelungirea Ghencea înainte de criză. În plus, investitorul mai deţine un teren pe Bulevardul Barbu Văcărescu, destinat tot construcţiei de locuinţe.

Impact a încheiat anul trecut 433 de contracte şi 130 de precontracte pentru locuinţe în cadrul proiectului Greenfield din Băneasa, adică a fost cel mai bine vândut cartier rezidenţial din Bucureşti în 2016.

Pentru acest an, compania a demarat dezvoltarea a 39 de blocuri în Ansamblul Platanilor din cartierul Greenfield Băneasa, însumând peste 900 de apartamente, dintre care jumătate au fost livrate în această primăvară, iar restul până la finalul anului 2017. 

Citiţi în numărul curent al revistei Capital o analiză despre cele mai importante tranzacţii cu terenuri realizate în prima parte a acestui an.