Acest nou model de ascensor se deplasează cu o viteză de 72 de km/oră, viteză mai mare decât cea a ascensorului în funcţiune considerat până acum cel mai rapid din lume, aflat într-o clădire din Taiwan şi care merge cu o viteză de 60 km/oră.

Pentru a dezvolta cel mai rapid ascensor din lume, grupul Hitachi a îmbunătăţit puterea motoarelor şi a redus greutatea cablurilor. De asemenea, a fost stabilizată tehnica de împiedicare a balansului.

Două exemplare ale ascensorului de mare viteză, aflat încă în stadiul de prototip, vor fi instalate într-un zgârie-nori chinez înalt de 530 de metri (111 etaje) în anul 2016, la fel ca 95 de alte modele de lifturi cu performanţe inferioare.

Hitachi a început producţia de ascensoare pentru zgârie-nori în 1968, cu modele ce atingeau o viteză de 18 km/oră, pentru a echipa clădirile înalte din centrul capitalei japoneze.

Alte două concerne japoneze, Toshiba şi Mitsubishi Electric, sunt de asemenea cunoscute pentru ascensoarele de mare viteză pe care le produc.AGERPRES