În exerciţiul fiscal care s-a încheiat în luna septembrie 2011 a înregistrat un profit operaţional de 471 milioane lire sterline, în creştere cu 18% comparativ cu exerciţiul fiscal precedent. Veniturile au crescut şi ele cu 8% până la 14,68 miliarde de lire sterline. În exerciţiul 2009/2010 TUI Travel a înregistrat pierderi nete de 123 milioane de lire sterline, scrie Agerpres

Directorul general de la TUI, Peter Long, s-a declarat încântat de aceste performanţe, în special având în vedere turbulenţele care au afectat destinaţiile turistice din Africa de Nord. "Chiar şi în condiţiile dificile înregistrate în prezent pe piaţă, continuăm să operăm de pe o poziţie de forţă", a declarat Peter Long.

TUI Travel a precizat că a reuşit să-şi crească vânzările şi profitul în Marea Britanie, unde operează cel mai mare competitor al său, Thomas Cook, companie care luna trecută a fost obligată să-şi renegocieze creditele bancare şi să amâne publicarea rezultatelor anuale. "Dacă oamenii nu mai fac rezervări cu Thomas Cook. Atunci noi suntem locul firesc unde să migreze", a declarat Peter Long.

TUI Travel a luat naştere la finele lui 2007 în urma unei fuziuni a tour-operatorului britanic First Choice cu operaţiunile din turism ale gigantului german TUI. În prezent, TUI Travel PLC reprezintă cea mai mare companie de turism din lume, operând în 180 de ţări şi având în jur de 30 de milioane de clienţi anual. Totodată, în cadrul companiei lucrează peste 71.000 de angajaţi, iar activitatea la nivel mondial este împărţită în trei direcţii principale: "TUI Travel", "TUI Hotels and Resorts" şi "Cruises".

La finele lunii septembrie, "TUI Travel Center" a fost lansat, oficial, în România, pe baza unui parteneriat între Grupul Eurolines Romania şi TUI Travel PLC. În prima fază a parteneriatului, 25 din cele 52 de agenţii deţinute în prezent de Eurolines vor fi rebranduite în TUI Travel Center.