Cel mai mare proiect ingineresc din lume este realizat de China şi se numeşte "Introducerea apei de la sud la nord".  Cele mai multe râuri din China curg prin sudul ţării, iar cei mai mulţi locuitori sunt în partea de nord a Chinei, în oraşe precum Beijing sau Tianjin. Mao Zedong a propus în anii ‘50  construirea unui canal care să transporte apa din sud în nord, însă lucrările au început de abia în 2002.  

Proiectul a început cu o investiţie de 69 de miliarde de euro, iar până la finele anului trecut cheltuielile depăşeau 80 de miliarde de euro, făcând din acesta cel mai scump proiect ingineresc din lume.  Chinezii speră să termine toate canalele, şi digurile până în 2030. China are o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, iar în capitala Beijing locuiesc 17 milioane de oameni.

De la introducerea de reforme economice în 1978, China a devenit una dintre economiile mari ale lumii, cu cea mai rapidă creștere economică. În 2013, este a doua cea mai mare economie din lume, atât cu PIB-ul total nominal cât și cu paritatea puterii de cumpărare (PPC) și este, de asemenea, cel mai mare exportator și importator de bunuri.