Cel mai mare shredder auto din Romania a fost montat aproape in intregime, urmand ca din noiembrie sa intre in functiune, dupa ce va trece probele finale programate pentru sfarsitul acestei luni.

Investitia pentru aceasta instalatie se ridica la circa 1,5 milioane de euro, iar capacitatea de prelucrare a deseurilor ajunge la 12.000 de tone lunar. Acest shredder reuseste sa recupereze peste 85% din deseurile prelucrate, procent ce depaseste cu mult capacitatea de recuperare si valorificare a rematurilor clasice, unde rata de recuperare nu depaseste 50%.

De asemenea, in paralel cu acest shredder, a fost construit si o instalatie post-shredder, care sa prelucreze deseurile neferoase amestecate rezultate. Aceasta instalatie este capabila sa separe, in functie de greutate, fiecare componenta care nu se recupereaza de catre shredder. Valoarea investitiei este de aproape un milion de euro, bani proveniti de la Fondul de Mediu.

Prezentarea instalatiei de tip shredder, pentru reciclarea autovehiculelor scoase din uz a avut loc miercuri, in prezenta ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Locatia acesteia este pe soseaua de centura, la intrarea in Chitila.